В день пожежі Юрій перебував у відпустці. Ввечері він зайшов в гості до свого товариша. Через деякий час хлопці вийшли з квартири, спустившись на другий поверх, почули тріскіт електричного лічильника і за якусь мить його охопило полум’я. Загорілася проводка, вогонь дуже швидко почав поширюватися під’їздом з поверху на поверх. Це сталося близько о пів на дев’яту вечора, більшість мешканців квартир були вдома, але ніхто і не підозрював, яка небезпека їм загрожувала. За мить під’їзд запалав, його огорнув їдкий дим. Юрій з другом Романом почали стукати в двері мешканців на площадці, просили усіх негайно вийти на вулицю. Хлопці оббігли усі квартири на чотирьох поверхах, деякі двері були відчинені, вони виводили людей на вулицю… Багато хто з жителів третього під’їзду, в якому сталася надзвичайна подія, побачивши вогонь, запанікував, дехто не хотів полишати помешкання. В одній з квартир була жінка з двома малолітніми дітьми, Юрій допоміг їй винести дітей на вулицю.

«Я надзвичайно гордий з того, що в лавах вінницької міліції служать професіонали своєї справи, люди здатні на ризик заради інших. Країна починається з небайдужих і поки є такі люди в Україні - вона має майбутнє. Переконаний, що приклад людської небайдужості, проявленої сміливості, продемонстрований вінницьким міліціонером, достойний для наслідування», - зазначив начальник УМВС України у Вінницькій області Валерій Нонік.

нагородження Юрія Угрина

За приклад героїзму, людської небайдужості та проявленої сміливості старшому сержанту спецбатальйону «Грифон» Юрію Угрину було присвоєно звання прапорщик міліції.

Про мужній вчинок правоохоронця написала преса, а щотижневик МВС «Іменем закону» визнав Юрія Угрина переможцем в номінації «Герой щотижневика «Іменем закону» в лютому місяці 2011 року. Головний редактор видання сьогодні особисто привітав героя та подарував мобільний телефон.

Юрій переконаний, що служба у спецпідрозділах – це школа для справжніх чоловіків і без цього свого життя він не уявляє. Робота, пов’язана з ризиком і небезпекою, мобілізує, вимагає концентрації уваги і швидкої реакції, прийняття правильних рішень в умовах надзвичайної ситуації.


Переглядів: 6628
Поширень: 0