У Вінниці розпочала роботу Всеукраїнська науково-практична конференція «Стандарти діагностики та лікування в клініці внутрішніх хвороб»13 квітня у концертній залі «Плеяда» розпочала роботу Всеукраїнська науково-практична конференція «Стандарти діагностики та лікування в клініці внутрішніх хвороб» для практичних лікарів - терапевтів, сімейних лікарів, кардіологів, ревматологів, гастроентерологів, а також - лікарів-інтернів, клінічних ординаторів та аспірантів.

Під час конференції розглядатимуться питання діагностики та лікування в клініці з внутрішніх хвороб, кардіології, терапії та основні напрямки розвитку і зміни, які відбулись за минулий рік. Упродовж конференції запрошені прослухають доповіді науковців з Києва, Тернополя, Вінниці.

Відкрила роботу конференції проректор з наукової роботи ВНМУ ім. М.І. Пирогова, доктор мед. наук, професор В.Петрушенко. Вона зазначила , що «без наукових розробок практична медицина не зможе рухатися уперед», тому науковці не стоять осторонь практичної медицини.

Обласний терапевт УОЗ та К ОДА C.Швидюк підкреслила, що проведення таких конференцій особливо актуально напередодні реформ у медичній галузі.

З цікавою та актуальною темою «Нанотехнології та нофармакологія: терапевтичний аспект» виступив Член-кореспондент НАМН України, професор Чекман І.С.

Вже 50 років проводяться дослідження у новій галузі фізики, яку започаткував американський вчений-фізик, лауреат Нобелівської премії Річард Фейнман . В Україні, як і в усьому світі проводять розробки з нанонауки і нанотехнологій.

Наномедицина, як розділ нанонауки , вивчає можливість застосування нанотехнологічних розробок (наноприладів, нанопрепаратів) у медичній практиці для профілактики, діагностики і лікування різних захворювань з контролем біологічної активності, фармакологічної та токсикологічної дії отриманих продуктів чи медикаментів.

В медицині з питань нанаотехнологій маємо 980 робіт (за останні роки 864 статті). В Україні вже є фармапреперати,  які випущені з використанням нанотехнологій.

Впровадження їх у клінічну практику сприятиме поліпшенню результатів лікування багатьох захворювань.

Мета конференції - узагальнити дослідження , намітити плани та обмінятися досвідом.

 


Переглядів: 5185
Поширень: 0