Заступник начальника УМВС полковник міліції Микола Загорулько в своєму виступі зазначив, що вжиті упродовж першого кварталу 2011 року органами та підрозділами внутрішніх справ області організаційні та практичні заходи в цілому дозволили зберегти контроль за криміногенною ситуацією в регіоні, а на деяких напрямках діяльності її покращити.

Вінницька міліція підвела підсумки роботи

Як посилення захисту прав і свобод громадян, збільшення довіри до міліції розцінюється керівництвом держави та МВС України збільшення кількості зареєстрованих злочинів, насамперед проти власності. Пояснюється це в першу чергу завдяки посиленню контролю за станом обліково-реєстраційної дисципліни, реєстрацією всіх без винятку заяв та повідомлень про злочини.

В поточному році вінницька міліції зареєструвала на 3271 більше злочинів. Разом з тим спостерігається нижчий ніж в середньому по Україні рівень злочинності на 10 тис. населення, який становить 19,8.

Менше зареєстровано особливо тяжких злочинів, умисних тяжких тілесних ушкоджень, розбоїв та грабежів. Не зареєстровано жодного умисного вбивства та умисних тяжких тілесних ушкоджень з використанням вогнепальної зброї. За закінченими розслідуванням кримінальними справами розкрито 2406 злочинів, у т.ч. 807 тяжких та особливо тяжких, 261 злочин минулих років. Більше встановлено осіб, які вчинили злочини.

Стан правопорядку в області значною мірою впливає на її соціально- економічний розвиток. Міліціонерами викрито 27 злочинів економічної спрямованості зі збитками понад 1 млн. грн. та 100 злочинів зі збитками понад 100 тис. грн. Активізовано заходи з протидії кримінальним зловживанням у сфері земельних відносин, пов’язаних з приватизацією та з бюджетними коштами, у лісовому господарстві та у спиртовій галузі.

Змінено акценти в організації роботи з протидії наркозлочинності. Основні зусилля спрямовано на викриття збувачів наркотичних засобів та інших кваліфікованих злочинів цієї категорії. Збільшилась кількість задокументованих збутів наркотиків, більше викрито фактів схилянь до вживання наркотиків та вилучено з незаконного обігу наркосировини. Задокументовано злочин, пов\'язаний з торгівлею людьми.

Зменшився залишок нерозшуканих злочинців, безвісно зниклих громадян та осіб невпізнаних трупів.

Триває робота з удосконалення форм і методів охорони громадського порядку, виявлення і видворення за межі держави нелегальних мігрантів та забезпечення безпеки дорожнього руху. У результаті проведеної роботи зменшилась кількість злочинів, вчинених неповнолітніми, а також число дорожньо-транспортних пригод з потерпілими.

Направлено до суду 4 кримінальні справи стосовно організованих злочинних угруповань, в тому числі одна з міжнародними зв’язками.

Разом з тим на колегії обговорювались і проблемні питання в роботі, адже нерозкритими залишаються чимало крадіжок всіх форм власності, зросла кількість злочинів, вчинених в стані алкогольного сп’яніння, не забезпечено належної протидії злочинам у сфері суспільної моралі та захисту одиноких, пристарілих громадян. Не в повній мірі відповідають масштабам криміналізації економіки результати боротьби з економічними злочинами, розповсюдження фальсифікованої, недоброякісної продукції.

Перший заступник начальника УМВС полковник міліції Сергій Григорчук акцентував увагу присутніх керівників на пріоритетних завданнях, які стоять сьогодні перед міліцією, визначених Міністром внутрішніх справ. Особливої уваги вимагають боротьба з корупцією у всіх сферах діяльності, в тому числі серед особового складу органів внутрішніх справ, протидія злочинам, пов’язаним з розкраданням бюджетних коштів. Працівники ДАІ мають відійти від практики репресивного підходу до порушників Правил дорожнього руху та «плановості» у складанні адміністративних протоколів, активізувати профілактичну роботу ДПС на дорогах, особливо на визначених аварійно-небезпечних ділянках доріг.

Серед розглянутих на зібранні питань акцент було зроблено на заходах, спрямованих на покращання криміногенної ситуації в області в цілому, шляхах вдосконалення роботи міліції області, підвищенні ефективності захисту прав і свобод громадян, інтересів суспільства й держави від протиправних посягань.

По закінченню робочої колегії начальники міськрайорганів складали заліки з бойової та службової підготовки, демонстрували влучність у стрільбі. Керівники сіли за парти, аби підвищити свій професійний рівень з основних напрямків оперативно-службової діяльності.


Переглядів: 3371
Поширень: 0