Напередодні відзначення Пасхальних свят 18 квітня 2011 року відбулась прес-конференція за участю керівників різних релігійних конфесій області.

Керуючий Вінницькою та Хмельницькою єпархіями Української Автокефальної православної церкви Митрополит Роман акцентував увагу тому, що кожен християнин напередодні Великодня перш за все повинен дбати про очищення своєї душі. А також проінформував про те, що 25 квітня о 18.00 в будинку офіцерів відбудеться концерт Львівського чоловічого муніципального хору «Гомін».

Секретар Вінницького єпархіального управління Української православної церкви протидиякон Владислав Демченко проінформував про те, що 24 квітня, в день Пасхи Христової, вперше у Вінниці відбудеться загальноміський Пасхальний хресний хід. Хресні ходи з усіх 34 храмів міста зіллються в один, щоби пройшовши вулицями міста, прославити Воскреслого Господа Ісуса Христа і взяти участь у спільному богослужінні, яке відбудеться біля Свято-Воскресенського храму, що по вулиці Хмельницьке шосе. Початок хресного ходу о 13.00.

Також протидиякон Владислав підкреслив і те, що в цьому році вперше освячення пасхальних кошиків відбуватиметься у суботу з 9.00 до 21.00 задля того, аби у неділю усі прихожани більше були віддані молитві і богослужінню у храмах.

У сквері Козицького біля «Магіцентру» 30 квітня також заплановано проведення першого Православного фестивалю церковних хорів. Основною метою такого роду хорів – намагання вивести радість Пасхального богослужіння за межі храмів, що дасть можливість людям, які далекі від церкви відчути радість і значимість Воскресіння Христового. Основними учасниками фестивалю стануть дорослий і дитячий хори Спасо-Преображенського собору, Сретенського і Хрестовоздвиженського храмів. Решта колективів обиратиметься шляхом конкурсу.

Представник Кам‘янець-Подільської дієцезії Римсько-католицької церкви з питань взаємодії з органами державної влади та місцевого самоврядування о.Каземір Дудек проінформував про богослужіння у католицьких храмах, а також відмітив, що цьогорічний Великдень є особливим тому, що у світлі Пасхальні дні у тиждень Божого Милосердя у Ватикані Папою Римським Бенедиктом XVI буде оголошений декрет про беатифікацію (визнання блаженним) Іоана Павла ІІ. А це є визначною подією для всього католицького світу.


Переглядів: 4751
Поширень: 0