З 9 по 17 квітня у 17 районах Вінницької області працювали мобільні громадські приймальні «Фронту Змін». Під час їх роботи люди змогли у своєму місті поспілкуватися і з місцевими депутатами, і з депутатами обласної ради.

Під час засідання круглого столу Вінницького обласного осередку ПП «Фронт Змін» учасники підвели підсумки роботи виїзних громадських приймалень на Вінниччині та обговорили проблеми людей області.

Принцип роботи був досить простий і прозорий - приймальні розташовуються на центральних площах райцентрів та у найбільш людних місцях населених пунктів області. Мешканці мали змогу безпосередньо звернутися до депутата від «Фронту Змін» зі своєю проблемою та дати йому доручення щодо вирішення конкретної ситуації. Крім того, люди могли під час звіту депутата обговорити «у мікрофон» з громадою найбільш актуальні проблеми та запропонувати свої власні шляхи їх вирішення. Цими пропозиціями керуватимуться у роботі депутати від «Фронту Змін».

Також у складі громадської приймальні працювали кваліфіковані юристи, котрі належним чином оформляли звернення громадян та надавали юридичні консультації. Загалом, лише офіційно зареєстрованих звернень виявилось понад двох сотень. Всі вони будуть розглянуті та опрацьовані.

Як повідомив координатор обласного осередку „Фронту Змін” Сергій Кудлаєнко: Зустрічі показали – люди стомилися від того, що наразі відбувається навколо них. Вони обурені підняттям тарифів та „смішними” підвищеннями пенсій і зарплат. Багато претензій висловлюють до представників місцевої влади. В першу чергу це стосується благоустрою населених пунктів, якості доріг, облаштування дитячих майданчиків. Велика проблема є і в пенсіонерів. Так званих „дітей війни”. Вони навіть не знають до кого звернутися, аби їм допомогли зробити перерахунок пенсії.

У громадських приймальнях дуже багато питань задавали пенсіонери та люди похилого віку. Ці люди абсолютно соціально незахищені. Більше того при кожному звернені їх до місцевої ради чи місцевих депутатів, вони в 90% отримують негативні відповіді. Сьогодні є рішення партійного осередку «Фронту Змін», щоб допомогти вирішенню проблеми людям похилого віку.

Вислухавши проблеми «дітей війни», депутати прийняли рішення, щоб юридичний департамент «Фронту Змін» безкоштовно надав цим людям допомогу в оформленні документів у суд. На Вінниччині юристи «Фронту Змін» підготували 500 позовів, тобто від 500 пенсіонерів, а на території Вінницької області пів мільйона пенсіонерів, тому прийнято рішення, щоб на території Вінниччини «Фронт Змін» безкоштовно за типовою формою надавав допомогу в оформленні пенсій.


Переглядів: 4643
Поширень: 0