Незабаром для маленьких вінничан проводитимуть пішохідні екскурсії вулицями містаТакі пішохідні екскурсії носитимуть інтерактивний характер, адже школярі та дошколята зможуть не лише дізнаватися про історію міста, а й брати участь у різноманітних конкурсах та пригодницьких квестах.

Своєрідною родзинкою таких екскурсійних маршрутів буде те, що під час прогулянок містом школярі та малеча братимуть участь у різноманітних конкурсах та завданнях. Крім того, юні вінничани зможуть долучитися до інтерактивної творчості, розвиваючих ігор на свіжому повітрі та брати участь у різноманітних тематичних пригодницьких квестах.

Першим кроком до втілення у життя цієї ідеї стала зустріч організаторів творчих та екскурсійних програм із учнями 5-го класу однієї із вінницьких шкіл, яка відбулась 27 травня у мерії.

Під час зустрічі малюки переглянули уривки із сімейної комедії «Пригоди Толі Клюквіна», яка була знята у Вінниці ще у 1964 році.

В фільмі знялися всіма улюблені актори:Тетяна Пельтцер

Тетяна Пельтцер (86 ролей в різноманітних кінострічках, в т.ч.: «Там на неведомых дорожках» - Баба Яга, «Иван Бровкин» - мама Бровкіна, Сергій Філіппов«Формула любви» - Феодосія Іванівна ).

Сергій Філіппов (99 ролей в різноманітних кінострічках, в т. ч.: «12 стульев» - Кіса Вороб’янов, «Иван Васильевич меняет профессию» - шведський посол, Ніна Грєбєшкова«Карнавал» - професор/астроном.

Ніна Грєбєшкова (37 ролей в різноманітних кінофільмах, в т.ч.: «Бриллиантовая рука» - дружина Горбункова).

В ролі головного героя Толі Клюквіна – учень 5-го класу Андрій Філатов.

Родзинка цього фільму в тому, що він знімався майже повністю на вулицях міста Вінниці.

В кінострічці можна побачити такі милі нам площі, вулиці, будинки, трамваї та автомобілі того часу. А саме: Першотравнева, Леніна (зараз - Соборна), 9 Травня (зараз – архітектора Артинова), Червоних партизан, Козицького, Свердлова , площа Привокзальна, набережна р. Південний Буг.

«Пригоди Толі Клюквіна»«Пригоди Толі Клюквіна»

Одразу після перегляду школярі обговорили фільм, знайшли улюблені, такі близькі для кожного вінничанина фасади будинків, старовинні вулички центра міста. Учні не боялися, відповідали на поставлені запитання. Відповіді дітей були різноманітними, вони залюбки розказували про ті історії, які відбулися з ними, коли дорогу їм перебігала чорна кішка, про те, які цікаві події трапилися з ними під час катання на велосипеді.

Для організаторів дуже важливим та суттєвим є думки маленьких вінничан. Адже не залишає байдужим те, що цікаво городянам 2011 року, що близьке серцю сучасного Толі Клюквіна.

Як розповів начальник відділу у справах молоді та туризму Вінницької міської ради Руслан Анфілов, вулиці обласного центру насичені цікавими легендами та історіями, про які цікаво дізнатися підростаючому поколінню. «Щодня діти катаються велосипедами по вулицях міста, гуляють із однолітками, навіть не знаючи про те, що із тим чи іншим будинком, провулком або вуличкою пов’язані певні історичні події або ж інші цікаві моменти, - говорить Руслан Анфілов. – За допомогою таких екскурсій ми будемо знайомити дітлахів із історією нашого краю».

Незабаром для маленьких вінничан проводитимуть пішохідні екскурсії вулицями міста

Після святкування Дня Перемоги буде складено розклад проведення екскурсій. Батьки, які хочуть, аби їхні діти цікаво та із користю провели свій час, зможуть привести своїх малюків безпосередньо до вежі у Сквері Козицького, звідки стартуватимуть маршрути, або ж попередньо зареєструватися для участі у безкоштовних екскурсіях.

За більш детальною інформацією звертатися за телефоном: 59-52-82
 


Переглядів: 4521
Поширень: 0