Організатором виступала Рада студентів Європейських технічних університетів (Board of European Stydent Technology – BEST). Метою заходу є розвиток студентської інженерної думки, необхідність цього прекрасно розуміють генеральний партнер змагань компанія HONDA Україна, локальні партнери QNAP, ZyXEL та медіа-партнер Developers. Учасники не мали часу нудьгувати, так як змагання відбувались креативно, весело та цікаво.

Команди змагалися в двох категоріях «Team Design» та «Case Study». В категорії «Team Design» командам потрібно було з наданих матеріалів (папір, скотч, деревина) сконструювати міст (висота – 55 см, ширина – 70см), який мав би витримати значну вагу. Команди не ординарно підійшли до виконання цього завдання. На презентації глядачі побачили і урочисте відкриття мосту-конкурсанта, і японську дорогу квітів – «ханана міті», декоровані мости та ще багато цікавинок. Проте основну вимогу виконали команди Інститутів машинобудування та будівництва, мости яких витримали вагу понад 80 кг. Жюрі вирішили припинити випробовування, щоб не руйнувати конструкторські роботи. В результаті за рішенням жюрі перемогу отримала команда будівельників – Bricklayer.

Завдання в категорії Case Study включало в себе два аспекти: економічний та соціальний. Команди повинні були розробити довгостроковий проект розвитку Вінниці основною складовою якого було залучення міста до проведення Євро-2012. Проект кожної команди був по-своєму цікавим та оригінальним, проте перемогу святкувала команда з менеджерів – Top Style.

Естафету Інженерних Змагань Вінниця передає Запоріжжю та Львову. Фінальна частина Всеукраїнських Інженерних Змагань, за участю переможців локальних етапів, відбудеться 24-27 травня у стінах Вінницького національного технічного університету!

Віталій Поберезький, головний організатор локального етапу Інженерних змагань у Вінниці, FR of OG Vinnitsa


Переглядів: 5936
Поширень: 0