Станом на 28 липня підтоплено 812 будинків, евакуйовано 3875 людей, з яких 752 дитини. Також у зони підтоплення потрапили майже 1500 присадибних ділянок та 530 гектарів сільськогосподарських угідь.

У Могилеві-Подільському водою залило 13 вулиць та 233 будинки. Підтопленими виявились приміщення міської ради та райдержадміністрацій, приміщення міського архіву, медичний коледж, швейна фабрика, два універмаги, повідомляє головне управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах  захисту  населення    від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА.

Станом на ранок 28 липня, рівень води в річці Дністер в районі м. Могилів-Подільського становить вище норми на 7,58 м. (нормальний 1.60м ) - загальний 9,18 м., у той час як критична точка для м. Могилева-Подільського – 8,62 м, повідомляють у ГУ МНС у Вінницькій області.
В області створена мобільна оперативна група з ліквідації наслідків повені. Очолив її перший заступник губернатора Валерій Коровій.

- Ситуація в підтопленому Дністром Могилеві-Подільському стабільна, - повідомив Валерій Коровій. – Кількість води, що надходить до водосховища Новодністровської ГЕС, стабілізувалась. Її рівень в Дністрі перевищує норму на 9 метрів. А на вулицях міста він становить від півтора – двох і більше метрів.

У районах, постраждалих від повені розгорнуто евакопункти, організоване медичне обслуговування та харчування. Зокрема, у Могилеві-Подільському евакуаційні пункти створено на територіях двох шкіл, розраховані вони на 500 осіб кожен.

Ліквідовують наслідки стихії 541 людина, також в аварійно-рятувальних роботах задіяно 166 одиниць техніки. На допомогу вінницьким рятувальникам прибув підрозділ МНС з Полтави. Вони насосами відкачують воду.

За словами Валерія Коровія про відшкодування збитків поки що не йдеться. Гроші з обласного бюджету, а це за попередніми підрахунками 4-5 млн. грн., спрямовуються лише на пальне та харчування евакуйованого населення.


Переглядів: 4418
Поширень: 0