Про позитивні тенденції у розкритті злочинів, які були виявленні на території Вінницької області протягом останнього місяця сьогодні повідомив на прес-конференції перший заступник начальника УМВС, керівник вінницького УБОЗу Валерій Пастух. За його словами, з початку квітня поточного року на території Вінниччини було виявлено 20 злочинів, з яких 11 тяжких та особливо тяжких.

За даний період убозівцями була викрита злочинна діяльність посадових осіб двох державних установ, які завдали державі збитків на суму понад 1 мільйон гривень.

Так, в квітні поточного року порушено кримінальну справу відносно посадових осіб облдержадміністрації, які протягом 2008-2010 років незаконно підвищили на 100% посадові оклади працівникам одного з структурних підрозділів. Своїми діями посадовці спричинили тяжкі наслідки державним інтересам на суму понад 1 мільйон гривень, за що їм загрожує позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Посадові особи одного з районних відділів земельних ресурсів завдали державі збитків на таку ж саму суму шляхом передачі у 2007 році п’яти земельних ділянок загальною площею 3,5 га у приватну власність, не дивлячись на наявні обмеження у її використанні. За даним фактом порушено кримінальну справу за ч.3 ст. 365 КК України («Перевищення влади або службових повноважень»). Дії, передбачені у зазначеній статі, караються позбавленням волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади. Зараз земельні ділянки повернені у державну власність.

Також Валерій Пастух повідомив, що співробітниками УБОЗу у приміщенні установи виконання покарань був затриманий 25-річний вінничанин, який намагався передати своєму засудженому товаришу 20 упаковок амфетаміну. Стосовно чоловіка порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України – «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів». Невдовзі молодик приєднається до свого товариша.


Переглядів: 5413
Поширень: 0