На базі недобудованого хірургічного корпусу обласної лікарні ім.. Пирогова 18 травня перший заступник голови ОДА Іван Мовчан провів оперативну нараду.

Вже у цьому році 20-літній довгобуд планують завершити. А наступного року - укомплектувати меблями та обладнанням. Слід відмітити, що на даному етапі до робіт залучають лише спеціалізовані субпідрядні організації, а згодом - будуть використовувати і спонсорську допомогу. На даний час на будівництві працює 85 чоловіків та 6 підрядних організацій.

Загальна вартість об"єкту - 219 млн гривень. Цьогоріч будівельники планують освоїти 14 млн. грн. бюджетних коштів.

У новому корпусі палати розраховані на 1-2 хворих, є вся необхідна база для навчання та підготовки студентів. Тож, старі приміщення лікарні вдасться розвантажити і переобладнати. Тоді в них зможе пролікуватись більше людей, які нині змушені вистоювати довгі черги на проведення тієї чи іншої планової операції.

Перший заступник голови облдержадміністрації Іван Мовчан пропонує працювати на випередження в питаннях проведення усіх необхідних тендерних процедур. А також підтримує ідею головного лікаря обласної клінічної лікарні ім. М.Пирогова Олександра Жупанова стосовно розробки концепції щодо створення на базі обласної лікарні сучасної європейської клініки, адже у 2017 року даний медичний заклад відзначатиме свій столітній ювілей.


Переглядів: 3037
Поширень: 0