Наразі тривають перевірки законності продажу цукрового заводу, який з березня цього року перейшов у власність двох ТОВ, київського та черкаського. З 2006 року підприємство не здійснює господарську діяльність.

Як повідомлялося раніше, 19 травня близько 5-ї години ранку на території колишнього Кирнасівського цукрового заводу, що в Тульчинському районі на Вінниччині виник конфлікт між колишніми працівниками підприємства з числа місцевих жителів та прибулими на завод особами у супроводі представника від ТОВ, якому було продано майновий комплекс заводу.

Близько 30 чоловіків пройшли через транспортну прохідну на територію підприємства та отримали супротив з боку місцевого населення. Більше 100 людей стали на захист заводу, вимагаючи прибулих покинути підприємство. Основною вимогою місцевих людей було недопущення демонтажу та продажу майна заводу.

Під час конфліктної ситуації біля прохідної заводу раптово помер місцевий житель, 1938 року народження. За результатами судово-медичної експертизи, смерть чоловіка наступила внаслідок гострої серцевої недостатності та постінфарктного стану.

Після надходження повідомлення про ситуацію на підприємстві на місце прибули працівники міліції місцевого райвідділу, які локалізували розгортання конфлікту. До територіального підрозділу міліції було доставлено 33 прибулих на підприємство людей. Вони виявилися жителями Черкаської області, раніше не судимими, найнятими власником для виконання робіт на підприємстві.

Наразі правомірність їх перебування на підприємстві та трудові договори перевіряються працівниками Управління державної служби боротьби з економічними злочинами обласного управління міліції. Крім того здійснюється перевірка законності продажу цукрового заводу та оформлення правовстановлюючих документів на підприємство.

Після завершення конфлікту до Тульчинського РВ УМВС звернулись 2 місцевих жительки та 6 учасників протилежної сторони конфлікту з заявами про нанесення їм тілесних ушкоджень. Вказані заяви зареєстровані та за всіма фактами здійснюється перевірка для прийняття законних рішень.

Того ж дня за фактом умисного нанесення тілесних ушкоджень середньої важкості жительці с. Кирнасівка, 1945 року народження, у якої діагностовано закритий перелом стегеневої кістки, Тульчинським районним відділом міліції порушено кримінальну справу відповідно до ч.2 ст.122 КК України. Підозрюваний у скоєнні злочину, 46-річний житель м. Умань, затриманий та перебуває під охороною у Тульчинській районній лікарні.

Двох прибулих на територію підприємства жителів м. Умані притягнено до адміністративної відповідальності за злісну непокору законним вимогам працівників міліції відповідно до ст. 185 КУпАП та за перебування в громадському місці в нетверезому стані відповідно до ст. 178 КУпАП.

До завершення усіх перевірок на підприємстві міліція взяла цукровий завод під цілодобову охорону та зробить усе можливе в рамках закону, аби не допустити знищення підприємства та зберегти робочі місця для місцевого населення.

Вирішення ситуації на Кирнасівському цукровому заводі перебуває на контролі в УМВС та МВС України.


Переглядів: 5593
Поширень: 0