26 травня у залі засідань міської ради відбулось засідання виконкому міської ради, на якому було розглянуто майже 140 проектів рішень. Після останнього весняного засідання виконавчого комітету вінницькі школярі матимуть можливість відпочити у пришкільних таборах, на вінницьких пляжах по-новому запрацюють «Пляжні патрулі», а у поминальну неділю 12 червня вінничани зможуть безкоштовно добратись до кладовища. Окрім того, з 1 червня зміняться тарифи на проїзд у громадському транспорті та в маршрутних таксі.

Основне питання, яке слухалось на засіданні виконавчого комітету, стосувалось здійснення заходів щодо забезпечення охорони водойм на території міста від забруднення. Головний державний санітарний лікар Вінниці Олександр Сорочан прозвітував про стан водойм обласного центру та звернув увагу на найбільш проблемні моменти, пов\'язані із забрудненням річки Південний Буг та її берегової смуги. По завершенню звіту Олександра Сорочана Вінницький міський голова Володимир Гройсман зазначив, що кожного року у місті проводиться ряд робіт, які дозволяють зменшити обсяги викидів до основної водойми обласного центру, (зокрема, це і планова заміна ділянок каналізаційних мереж, і очистка берегів від сміття), але в той же час звернувся до члена виконавчого комітету Романа Аксельрода, який є заступником голови облдержадміністрації, з проханням посприяти тому, щоб на початку осені виконавчий комітет міської ради заслухав звіт Басейнового управління водними ресурсами річки Південний Буг (винятковим завданням якого є контроль і забезпечення належного захисту чистоти цієї річки) та державної екологічної інспекції з приводу здійснених ними заходів щодо утримання у належному санітарному стані головної водної артерії міста.

Після основного питання члени виконавчого комітету розглянули питання за переліком. Зокрема, вони підтримали проект рішення «Про організацію відпочинку та оздоровлення дітей м. Вінниця влітку 2011 року». Завдяки йому три з половиною тисячі вінницьких дітей (на 500 дітей більше ніж минулого року) матимуть можливість відпочити у 23 пришкільних таборах. А 210 школярів пільгових категорій населення проведуть час на узбережжі Чорного моря. У таборах на території області відпочине 40 дітей, які протягом навчального року стали переможцями Всеукраїнських предметних олімпіад. У пришкільних таборах, як і минулого року, заплановано змістовну виховну роботу: діти вчитимуться танцювати та ходитимуть на екскурсії, спілкуватимуться із державтоінспекторами, змагатимуться у спортивних естафетах. Окрім вже традиційних зустрічей, вводяться нові заходи для проведення дозвілля дітей: будуть працювати творчі майстерні керівників гуртків Палацу дітей та юнацтва та загальноосвітніх навчальних закладів; реалізовуватимуться програми Центру підліткових клубів за місцем проживання; відбуватимуться презентації бібліотечних гуртків, концертні програми учнів шкіл естетичного виховання, зустрічі з видатними спортсменами, а для дітей з ортопедичною патологією буде запропоновано спеціальний лікувально-профілактичний комплекс занять.

Відповідне рішення виконком прийняв і стосовно організації молодіжних заходів «Пляжний патруль» в місцях масового відпочинку вінничан біля води. Молоді люди, які виявили бажання влітку попрацювати, будуть слідкувати за порядком на чотирьох міських пляжах: «Хімік», «Центральний», в районі вулиці Гонти та біля озера у парку «Дружби народів». «Основна відмінність роботи «Пляжних патрулів» цьогоріч полягає у тому, що вони виступатимуть також і в ролі організаторів різних цікавих заходів для відпочивальників», - розповів начальник відділу молоді та туризму міської ради Руслан Анфілов.

Також на засіданні виконкому йшлося про організацію безкоштовного перевезення людей в день проводів 12 червня 2011 року. З площі Гагаріна до вул. О.Кобилянської з 7:30 до 16:30 курсуватимуть автобуси, проїзд у яких буде безкоштовний. До перевезенні у поминальну неділю планується залучити 29 автобусів великої та середньої місткості, якими планується виконати орієнтовно понад 1050 рейсів. Посадка в автобуси буде здійснюватись на площі Гагаріна. Рух легкового транспорту буде обмежений по вулицях Театральній, Грушевського, І.Богуна. На вул. І.Богуна буде тимчасово заборонено паркування транспортних засобів. Проїзд для всіх видів транспорту крім того, що залучається до перевезень, буде заборонений по вул. І.Богуна від вул. Бєлінського до міського кладовища на вул. О.Кобилянської на термін здійснення масових перевезень.

Згідно рішення виконкому від 26 травня, починаючи з першого червня, у Вінниці зростуть тарифи на проїзд у громадському транспорті (маршрутних таксі, автобусах, трамваях та тролейбусах). Проїзд у маршрутках коштуватиме 2,5 гривні, у нічний час - 3,5 гривні. Водночас - збільшиться кількість нічних маршрутів: до 35-го додадуться маршрути під номерами 31,34, 61 та 65. «Хочу зазначити, що перед підготовкою проекту рішення виконкому про зміну тарифу, це питання було ретельно опрацьовано, - говорить директор департаменту економіки і інвестицій Галина Якубович. - На розмір тарифу впливають такі економічні показники: мінімальна заробітна плата (яка збільшилась на 8,4 %), паливно-мастильні матеріали (вони подорожчали на 37%), зросла також вартість запчастин та послуг по обслуговуванню транспортних засобів. Десять обласних центрів України ще у березні підняли тарифи. Інші великі міста сьогодні знаходяться у процесі їх перегляду».

«Ми отримали звернення від перевізників про підвищення тарифу наприкінці березня. Потім була ситуація, коли прогнозувалось зменшення ціни на пальне, тому ми не підіймали питання про зростання ціни на проїзд у маршрутних таксі, - говорить міський голова Володимир Гройсман. - Ми тримали цю ситуацію скільки могли. Але, на жаль, тенденція залишається невтішною - зменшення ціни на паливо не відбулось. Навпаки - маємо постійне збільшення його вартості. І сьогодні у нас іншого виходу просто немає».

І ще складніша ситуація у комунального підприємства «Вінницьке ТТУ»: з 2009 року, коли востаннє змінювались тарифи на проїзд у електротранспорті, мінімальна заробітна плата збільшилась на 49,6%, а електроенергія подорожчала на 30%. Розрахунки на нові тарифи, подані підприємством, у травні цього року отримали погодження у профільних міністерствах. Тому, починаючи із 1 червня, вартість проїзду у трамваях та тролейбусах складатиме 1,25 грн. (на початку весни на тарифи від 1,25 грн. до 1,50 грн. вже перейшли 8 обласних центрів, іще 6 міст проходять процедуру погодження в міністерствах). В автобусах, які працюють в режимі загального користування, проїзд з 1 червня коштуватиме 1,50 грн.

Доповіла Галина Якубович і з приводу іншого питання, яке виносилось на розгляд виконкому міської ради і стосувалось міської Програми якості та безпеки харчових продуктів «Якість по-вінницьки» на період 2011-2012 року. Цей документ дозволить досліджувати якість продукції різних виробників, які реалізуються в місті. Результати таких перевірок на якість будуть доноситись до вінничан через місцеві засоби масової інформації. Буде створено спеціальну комісію, яка визначатиме перелік продукції для досліджень. На першому етапі планується здійснювати перевірки продуктів харчування, далі перелік товарів може бути розширено - це буде побутова хімія, будівельні матеріали, пальне тощо.


Переглядів: 9136
Поширень: 0