З нагоди проведення в області даної акції 26 травня 2011 року відбулась прес-конференція за участю заступника головного лікаря Вінницького обласного наркологічного диспансеру «Соціотерапія» Наталії Щербак, голови Студентського Парламенту Вінниччини Дмитра Слободянюка, голови Вінницької обласної МГО «Молоді регіони» Олександра Капітана та начальника відділу молодіжної та гендерної політики управління у справах сім‘ї та молоді облдержадміністрації Наталі Заболотної.

Наталія Щербак проінформувала про шкідливість тютюнопаління. Вона відмітила, що це хвороба, така сама, як алкоголізм та наркоманія. Проблема в тому, що люди не усвідомлюють про необхідність лікування цієї хвороби.

У свою чергу Наталя Заболотна зазначила, що молодь має вести здоровий спосіб життя і активна молодь обирає життя без тютюну, а також відмітила, що раніше курити було модно, а наразі модно НЕ курити.

Дмитро Слободянюк ознайомив присутніх з планом заходів, які відбудуться 31 травня у м. Вінниці. Він зазначив, що у цей день волонтери будуть пропонувати курцям потримати «легені курців» (препарати з патанатомічного музею медуніверситету). У рамках акції на 1-му поверсі ТРЦ «Магіцентр» запланована фотовиставка, яка порівняє життя курців та людей вільних від паління. В кожному вищому навчальному закладі міста буде проводитись збір підписів «За життя без цигарок». За допомогою якого організатори акції хочуть показати кількість пасивних курців, які проти куріння в громадських місцях.  А на останок о 17:30 у сквері Козицького заплановано флеш-моб «Курці вбивці та самогубці», де молодь покаже, що відбувається з «пасивними» курцями та, врешті, з самими курцями.


Переглядів: 4358
Поширень: 0