У Міжнародний день захисту дітей ДАІ Вінниччини провели низку профілактичних заходів1 червня – день, на який чекає уся шкільна дітвора. Для них це не дата, а своєрідний невидимий кордон у безтурботне дитинство, у країну літнього відпочинку, де здійснюються дитячі мрії. Адже саме там на них чекають подорожі до Чорного і Азовського моря, величних Карпат… А хтось вже бачить себе на березі теплого, мов парне молоко, ставку, що розлігся біля дідусевої і бабусиної хати, чи «ганяє» велосипедом сусідських гусей… Безтурботна дитяча країна, ім’я якій КАНІКУЛИ!

Зробити безпечними її шляхи покладено на Державтоінспекцію. Тож, саме 1 червня, у Міжнародний день захисту дітей, Державтоінспекція Вінниччини провела цілий ряд заходів, направлених на запобігання дитячого дорожньо-транспортного травматизму під час літнього відпочинку.

«Малюємо безпеку разом» - під таким гаслом пройшов конкурс дитячого малюнка на асфальті. Більше ста дітей віком від 3-х до 15-ти років прийняли участь у конкурсі, який проходив на площі Вінницького Центрального парку культури та відпочинку ім. М.Горького поблизу пам’ятника загиблим співробітникам міліції. Навіть спекотне сонце не зуміло завадити малечі позмагатися у майстерності виконання малюнку та знань Правил дорожнього руху, ознайомитися зі спеціальною технікою Державтоінспекції, приміряти форму і навіть сфотографуватися з захисниками на згадку.

У Міжнародний день захисту дітей ДАІ Вінниччини провели низку профілактичних заходів

- До заходу ми підготувалися ретельно, - розповів начальник служби профілактичної роботи УДАІ УМВС підполковник міліції Володимир Мотичко. – Надрукували дитячу тематичну продукцію: календарики, дитячі книги, закупили гарні подарунки. Спеціальна техніка швидко привернула увагу багатьох відпочиваючих у парку. Тож за кольоровою крейдою для участі в конкурсі звернулося багато дітей. І що цікаво, у переважній більшості діти малювали про дорожній рух, про те, що тільки на зелений сигнал світлофора можна переходити дорогу, навіть у казкових країнах. Уява малечі настільки велика, що можна було побачити і далеке майбутнє, коли на заміну автомобілям прийдуть зорельоти, але й тоді, на думку дітей, потрібно буде дотримуватися Правил руху, бо вони – гаранти збереження здоров’я і життя. Ось так розповідали мені юні автори про свої роботи. Жодний учасник конкурсу не був позбавлений уваги і отримав подарунок на згадку. Десять кращих робіт були відзначені цінними подарунками і дипломами від Державтоінспекції, решта ж учасників отримали книги, – підкреслив Володимир Володимирович.

У Міжнародний день захисту дітей ДАІ Вінниччини провели низку профілактичних заходів

За кращі роботи відмічені Жилинський Євген, Книш Вадим, Нижник Олексій, Філенко Олексій, Залімські Максим і Поліна, Назаренко Олексій, Кренцін Михайло і Восьмушко Олександр, Сайченко Максим.

Найбільшу активність проявили діти під час ознайомлення з технікою. Уявити себе інспектором на справжньому автомобілі чи мотоциклі ДАІ, як виявилося, захотіла уся присутня дітвора. Емоцій і вражень було чимало. Керівництво Державтоінспекції Вінниччини також вірить у те, що зустріч відбулася незабутньою і під час літнього відпочинку діти не потраплять ні до автопригод, ні в інші прикрі випадки, пов’язані з дорогою. На згадку про цей день діти дружньо згодилися покласти квіти до пам’ятника загиблим співробітникам міліції.

З іграшками, спортивним інвентарем та солодощами керівництво УДАІ УМВС за участі громадськості та засобів масової інформації відвідали у цей день і підшефні дитячі установи для дітей сиріт: Брацлавську Немирівського району, Іванівську Калинівського району, Соколівську Крижопільського району школи-інтернати та Вінницький дитячий будинок «Гніздечко».

У Міжнародний день захисту дітей ДАІ Вінниччини провели низку профілактичних заходів

Саме у ці дні хочеться зігріти позбавлених батьківського тепла дітей, зробити усе, щоб вони не відчували сирітства, байдужості. Адже чужих дітей не буває! Тим більше, у Міжнародний День захисту дітей. В усіх згаданих закладах організовані конкурси малюнків на тему: «Державтоінспектор – очима дітей» та підготовлені виступи дитячої художньої самодіяльності.

Незабутні зустрічі. Їх метою було якомога більше дати дітям, прищепити їм правила безпеки у величезному мереживі доріг і вулиць, повагу до Правил дорожнього руху. Але таке відчуття, що більше взяли від дітей дорослі, їх любові, тепла, гостинності і щирості. Від серця так і хочеться вигукнути: яке велике щастя в вас, діти!

 


Переглядів: 7735
Поширень: 0