2 червня Вінницький міський голова Володимир Гройсман зустрічався із активними велосипедистами міста. Темою розмови стало адаптування вінницьких вулиць до безпечного руху любителів велосипедів. Обидві сторони порозумілись і створили робочу групу, яка має запропонувати варіанти вирішення цього питання.

На сьогоднішній день у Європі дедалі більше звертається увага на розвиток велосипедного руху не просто як спорту, а як засобу пересування у сучасному місті. Вінниця має також бути зручною для пересування таким видом транспорту, але в умовах тієї інфраструктури, яка була закладена ще в радянські часи, вирішення цієї проблеми - завдання не з простих, тим більше, що досить важливим є питання забезпечення безпеки руху велосипедистів. Нинішня інфраструктура побудована під дві категорії учасників дорожнього руху - пішоходів та автотранспорт. Її поступово потрібно перебудувати таким чином, щоб велосипедисти стали третім повноправним учасником дорожнього руху. Здійснюючі системні кроки, які полягають у створенні максимально безпечних маршрутів доїзду до центральної частини міста з усіх мікрорайонів, допоможуть вінницьким велосипедистам безпечно рухатись вулицями обласного центру. Саме тому було прийнято рішення зустрітись із активними велосипедистами, аби дізнатись їх думку з приводу того, яким вони бачать Вінницю зручною для них.

В результаті зустрічі міський голова Володимир Гройсман запропонував кілька кроків, які мають допомогти вирішити цю ситуацію. Крім того, що під час зустрічі усі сторони могли висловити свої побажання і власне бачення ситуації, мер Вінниці запропонував створити робочу групу, до складу якої увійдуть представники відповідних департаментів та комітету по фізичній культурі та спорту міської ради, Державтоінспекції міста та п\'яти активних велосипедистів. Ця група має протягом двох тижнів підготувати чіткі та реальні пропозиції та створити картографічний матеріал, де буде чітко визначено відрізки вулиць, де можуть розміщуватись велосипедні доріжки, їх протяжність, місця для парковок та підрахувати фінансові затрати та терміни виконання необхідних робіт. Склад групи дозволяє виконати цей об\'єм роботи і таким чином буде сформовано комплексний план, який можна допрацьовувати та корегувати, але він показуватиме загальну ситуацію та можливості. «Я вважаю, що тільки з вами ми зможемо відпрацювати систему, яка допоможе зробити наше місто зручним для велосипедистів, - звернувся до ініціаторів зустрічі Володимир Гройсман. - Ви краще знаєте де і як вам краще їздити і які труднощі є на вашому шляху. Тому пропоную вам активно попрацювати у робочій групі і через два тижні ми зустрінемось і обговоримо пропозиції створеної робочої групи».

Окрім цього, міський голова Володимир Гройсман запропонував велосипедистам створити у місті підприємство, яке б займалось наданням в тимчасове користування велосипедів, а міська влада надасть всю необхідну підтримку у реалізації цього проекту. Ініціатори зустрічі також мають опрацювати це питання і внести свої пропозиції.

 


Переглядів: 3751
Поширень: 0