Про це повідомив начальник ветеринарної міліції УМВД України у Вінницькій області Павло Дармограй.

На території Вінницької області проводиться оперативно-профілактичне відпрацювання направлене на попередження та виявлення фактів браконьєрства та неконтрольованого вилову риби на річках та водоймищах Вінниччини, а також систематично перевіряється рибна продукція на ринках міста.

Під час перевірки ринків «Центральний», «Привокзальний», «Супутник» «Урожай» та торгового центру «Вишенька» працівниками міліції було виявлено та вилучено з продажу 370 кг рибної продукції без відповідних документів, а саме: 105 кг в’яленої і сушеної прісноводної риби та 265 кг свіжої риби. Під час проведення детального обстеження та визначення якісних характеристик продукції ветеринарно-санітарною експертизою було встановлено, що вилучена риба є небезпечною для споживання.

В ході перевірки було встановлено, що свіжа риба постачається на прилавки ринків з річки Південний Буг та водоймищ області. В’ялена та сушена, зі слів реалізаторів, завезена з Черкаської та Хмельницької областей.

Під час відпрацювання до адміністративної відповідальності за ст. 107 КУпАП "Порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог" притягнуто 16 осіб.


Переглядів: 3032
Поширень: 0