Місто Кельце стало побратимом Вінниці у 1959 році. Тоді "родичів" усіх міст назначало партійне керівництво. Зараз ми вже переконались, що це призначення було дуже вдалим. Келецьке воєводство подібне за природними умовами до Вінницької області. Ряд багаточисельних збігів можна продовжити тим, що неподалік Кельце є своя Вінниця. Це село на 100 дворів, староста там жінка.

Визнавши про своє побратимство, міста чи не першим ділом обмінялися ресторанами і вулицями. 20 років тому у Вінниці по вулиці Келецькій відкрили ресторан. Всередині усе нагадує про Кельце, подивившись у вікно можна побачити будівлі міста-побратима. Згодом у Кельце по вулиці Вінницькій було відкрито ресторан "Вінниця", який знаходиться у центрі міста та має велику популярність серед поляків.

Святкування Дня міста Кельце

День міста став гарною традицією для того, щоб гостити один в одного. Вінницька делегація, приїхавши в Кельце, спостерігала за масштабним розмахом святкувань. Відкрилось свято «Ніччю музеїв» та це був лише початок… По всьому місту протягом 3-х днів працювало 12 локацій, які мали свою тематику, а саме: казкові інсталяції, локація майстер-класів «Hend make», класична, фольклорна та інші музичні локації, сучасні танці, циркові вистави. Це лише частина заходів, які відбулись за ці дні. Закривався День міста містичним і спокусливим «Шабашом чарівниць» у амфітеатрі Кадзєльня, де зібралось кілька тисяч осіб, а по телебаченню відьомський шабаш подивилися більше 2-х міліонів глядачів.

Члени Вінницької делегації були вражені від побаченого, але твердо переконані, що після святкування дня нашого міста Вінниці у вересні, польські представники не захочуть повертатися до Кельце.
 


Переглядів: 6255
Поширень: 0