Відповідно до правил змагань, до участі у грі допускається одна збірна команда від навчального закладу. Склад команди - шість юнаків та дві дівчини віком 15-16 років та двоє керівників. У кожному рої визначається провідник - ройовий. Кожна команда повинна мати свою атрибутику - назву, ройовий клич-девіз, гасло-позивний, прапорець зі своїми барвами та типову форму.

Упродовж семи діб учасники гри змагалися у таких конкурсах: «Впоряд» - оцінка зовнішнього вигляду, стройова підготовка, маршова патріотична пісня; боротьба «Навхрест» за принципом української народної гри на «дужання»; стрільба із пневматичної зброї; «Рятівник» (надання першої долікарської допомоги). Крім того, учасники мали проявити свої вміння на смузі перешкод, зокрема транспортувати «потерпілого» за допомогою жердин; перенести «потерпілого» на собі; подолати заболочену ділянку смуги перешкод; зрубати та розпиляти колоду; рухатися по-пластунськи та ряд інших випробувань. Також учасники взяли участь у грі «Відун» (інтелектуальні змагання з історії України, доби козацтва, тощо у формі ігор «Брейн-ринг» та «Що? Де? Коли?») та презентували роботи рою у «Ватрі».

Як повідомив директор департаменту освіти Володимир Буняк, за результатами змагань вінничани здобули чотири перших, два других та одне третє місце, змагаючись із головними претендентами на перемогу (Волинська, Миколаївська, Рівненська, Дніпропетровська та Донецька області). «За кількістю здобутих призових місць на різних етапах змагань, а також звіту про роботу рою, - учні 10-тих класів ЗОШ №27 м. Вінниці здобули ІІ місце на Всеукраїнському зльоті «Джура-2011,» - зазначив Володимир Буняк

Для довідки:

Всеукраїнська дитячо-юнацька, військово-спортивна патріотична гра «Сокіл» («Джура») вже третій рік поспіль проводиться спільними зусиллями державних органів освіти усіх рівнів, Ради Українського козацтва при Президентові України, МБУ «Центр Національного Відродження», при активній організаційній підтримці зацікавлених Міністерств. У 2009 році у грі взяли участь більше 6 тисяч юнаків і дівчат, а у 2010 році загальна чисельність учасників гри збільшилася до 30 тис. представників активної молоді з різних регіонів країни.


Переглядів: 3709
Поширень: 0