Це передбачено Концепцією розвитку УДП «Укрінтеравтосервіс» в рамках розбудови інфраструктури автомобільного сервісу за напрямками основних автомобільних доріг загального користування відповідно до вимог Європейської угоди щодо роботи екіпажів транспортних засобів, які використовують міжнародні автомобільні перевезення (ЄУТР).

Відтак на під\'їздах до Києва буде збудовано п’ять 5 пунктів автомобільного сервісу.

По одному пункту автомобільного сервісу планується збудувати на під\'їздах до Дніпропетровська, Донецька, Запоріжжя, Харкова, Луганська, Мелітополя, Сімферополя, Херсону, Миколаєва, Кривого Рогу, Кіровограда, Кременчука, Сміли, Одеси, Любашівки, Вінниці та Тернополя.

Нові пункти автомобільного сервісу матимуть стоянку мінімум на 30 машиномісць, зокрема, місця для стоянки вантажних транспортних засобів з небезпечними вантажами.

На них будуть облаштовані кімнати відпочинку водіїв, ресторан, їдальня, мийка та шиномонтаж для вантажних автомобілів та автобусів, служба по обслуговуванню тахографів, пункти інформаційного забезпечення маршрутної мережі. ПАСи будуть обладнані системою відео-спостереження, необхідними засобами зв’язку (телефон, інтернет), надаватимуть можливість здійснити електричне підключення до рефрижераторного устаткування.

Охорона на таких пунктах здійснюватиметься цілодобово.

Нагадаємо, нині в Україні діє 25 пунктів автомобільного сервісу (ПАСів).

Відтак із будівництвом нових ПАСів практично по всій території країни відстань між пунктами автомобільного сервісу не буде перевищувати 225 км, що відповідає одному з основних критеріїв угоди ЄУТР щодо часу роботи та відпочинку водіїв.


Переглядів: 3225
Поширень: 0