Саме за умови дольової участі мешканців вже розпочато роботи по асфальтуванню на вулиці Достоєвського, найближчим часом розпочнуться роботи по 2-му провулку Пирогова, на вул. Крутий узвіз та на схилі по вулиці Кутузова.

Практика співфінансування робіт за рахунок коштів міського бюджету та жителів в обласному центрі з кожним роком дедалі більше поширюється. Саме за умови дольової участі мешканців у фінансуванні робіт у Вінниці проводяться роботи по підведенню каналізаційних мереж та асфальтуванню приватного сектора. Окрім того, вже декілька років поспіль практикується і спільне фінансування ремонту покрівель, міжпанельних стиків та інших робіт капітального характеру у багатоповерхових будинках. Така схема фінансування робіт дозволяє прискорити ті чи інші роботи у різних мікрорайонах обласного центру, а в міському бюджеті планувати на кожний наступний рік відповідні кошти для реалізації таких проектів.

Саме таким чином, за результатами минулорічних поквартальних зборів із мешканцями, у бюджеті міста на 2011 рік були заплановані кошти на прокладання асфальту у тих мікрорайонах, де мешканці виявили бажання долучитись до програми співфінансування. Так, цьогоріч заплановано проведення робіт на вулицях Затонського, Колгоспній, Свердлова, Р.Скалецького, Черняхівського, на схилах вулиць Достоєвського та Кутузова, а також на 2-му провулку Пирогова та 1-му провулку Волинця.

Як повідомила голова Асоціації органів самоорганізації населення Вінницької міської ради Наталія Панчук, на сьогоднішній день проводяться збори квартальних комітетів у кожному мікрорайоні міста, де мешканців приватного сектору ознайомлюють із можливістю та умовами дольової участі у роботах. «На сьогоднішній день половину робіт по асфальтуванню приватного сектору фінансує міський бюджет, іншу частину сплачують самі мешканці, - говорить Наталя Панчук. – Проте, також існує схема співфінансування 60% на 40%. Така схема діятиме на тих вулицях і провулках, де будинки розташовані лише по одну сторону або ж щільність розташування не дуже висока».


Переглядів: 4241
Поширень: 0