На черговому засіданні виконавчого комітету, яке відбулось 14 липня у Вінницькій міській раді, начальник Ленінського райвідділу Вінницького міського управління УМВС Віктор Сидоренко прозвітував по питанню охорони громадського порядку та боротьби із злочинністю упродовж першого півріччя 2011 року.

Щомісячно на території Ленінського району реєструється біля сотні злочинів, більша половина з яких носить корисливо-майновий характер. В першу чергу - це крадіжки усіх форм власності та пограбування.

Загалом, завдячуючи роботі правоохоронних органів та вжитим оперативно-профілактичним заходам, криміногенна ситуація у Ленінському районі м. Вінниці дещо покращилась в порівнянні з минулим роком. За перше півріччя цього року було зареєстровано 1035 злочинів, 536 з яких було розслідувано. Для порівняння, за аналогічний період 2010-го із 1046 зареєстрованих злочинів було розслідувано 547.

За звітний період було скоєно одне вбивство, яке розкрито. Минулого року співвідношення скоєних та розкритих убивств становило 6 до 5. Також було розкрито п’ять із шести тяжких тілесних ушкоджень; п’ять розбійницьких нападів на громадян (минулого року таких нападів було скоєно 13); із 54 пограбувань було розкрито 20 (у 2010 році із 61 було розкрито 33).

Зменшились випадки крадіжок майна громадян. Відтак із 74 квартирних крадіжок було розкрито 40 (торік кількість крадіжок становила 117). За звітній період співробітниками районного відділу міліції викрито 70 наркозлочинів проти 74 за аналогічний період минулого року, виявлено та задокументовано 18 фактів збуту наркотичної сировини, припинено діяльність двох наркопритонів. З незаконного обігу вилучено понад два кілограми наркотиків.

Як повідомив начальник Ленінського РВ ВМУ УМВС Віктор Сидоренко, за шість місяців поточного року співробітниками райвідділу також виявлено п’ять фактів збуту самогону та спирту, з них порушено чотири кримінальних справи за ст. 203 КК України (зайняття забороненими видами господарської діяльності). «З незаконного обігу вилучено 23 літри спирту, понад 50 літрів самогону та 235 літрів браги, - говорить Віктор Сидоренко. - Було притягнуто до адміністративної відповідальності понад шість тисяч правопорушників, з них майже чотири тисячі – за вживання спиртних напоїв на вулиці та в громадських місцях, 232 – за зберігання самогону та апаратів для його виготовлення без мети збуту, а ще майже 40 осіб – за придбання самогону та інших спиртних напоїв домашнього виготовлення».

Завдяки попереджувальній роботі спостерігається тенденція щодо зменшення кількості скоєних злочинів неповнолітніми. Відтак за шість місяців поточного року підлітками було вчинено 37 злочинів. За аналогічний період минулого року кількість скоєних злочинів неповнолітніми становила майже 50.

Міський голова Володимир Гройсман зазначив, що певні позитивні зрушення щодо стабільної та безпечної для городян ситуації у Ленінському районі вже існують, проте на досягнутому зупинятися не потрібно. «Я неодноразово говорив про те, що на вулицях міста повинно бути безпечно, - говорить керманич Вінниці. – Тому слід продовжувати заходи щодо забезпечення громадського порядку та розкриття і розслідування злочинів з тим, аби городяни почували себе на вулицях міста у безпеці»


Переглядів: 4328
Поширень: 0