На конференцію до міста Чайковський, що в Росії, їздила представниця Вінницького благодійного фонду місцевих громад "Подільська громада" Альона Кирилюк. ХІІ Міжнародна Конференція Партнерства Фондів Місцевих Громад (така повна назва) проходила у Пермському краю з восьмого по дев’яте липня. Окрім Вінниці Україну ще представляв Миколаївський фонд розвитку міста.

Хоч і дорога була дальньою — два з половиною дні в одну сторону-  і сама конференція тривала два дні, проте вінничанка задоволена поїздкою.

- Я не шкодую, що витратила час, бо воно того варте. Зрозуміла, як саме залучати громаду до активності. Нам показали, як сприймають сайт громадської організації різні категорії людей: бізнесмени, випадкові відвідувачі, спеціалісти з інших подібних фондів чи організацій, - розповідає керівник грантового відділу та молодіжних програм Альона Кирилюк. - До цього я побувала на різних тренінгах, але цей точно можу назвати професійним і цікавим, він повністю відповідав назві «Професіоналізм в благодійництві».

Адже головною метою конференції було вивчення нового сучасного підходу і досвіду роботи місцевих громад. Цікавим було і те, що осторонь не залишились регіональні експерти, представники органів влади та бізнесу, - вони теж взяли участь у майстер-класах і тренінгах. Досвідчені — ділились власним досвідом.

На секції "Новий формат розвитку: результати та плани "Байкальський фонд місцевої громади презентував створений клуб жінок, що займаються бізнесом, які активно взялися за розвиток благодійності в регіоні. А Ульянівський ресурсно-інформаційний фонд представив стипендіальний конкурс для школярів. Фонд "Самарська губернія" - Форум "Срібний вік", який узагальнив і презентував досвід зі створення умов для вирішення проблем людей похилого віку.

Така поїздка стала можливою завдяки фінансової підтримки ICAP “Єднання”.


Переглядів: 2825
Поширень: 0