Небезпечна хвороба Моргелонів, яку лікарі навіть не вміють діагностувати, упевнено крокує Україною, стверджують тернопільські медики.

Хворих, які скаржилися на постійне повзання під шкірою якихось істот, медики відправляли у божевільні. Однак, лікарі переконують, що насправді – це не галюцинації, а вид грибків, йдеться у сюжеті ТСН.

Скажений черв\'як, що обвиває все тіло під шкірою, свербить, рухається і кусає так, що хочеться пороздирати себе - так описують свою хворобу десятки пацієнтів професора Михайла Андрейчина, члена-кореспондента НАМН України, який першим узявся вивчати страшну недугу.

Одна з пацієнтів професора пожалілася, що хвороба перетворила її життя на пекло. Обличчя У Світлани у суцільних рубцях. Це сліди того, як вона самотужки витягала жмути гидких волокон із-під шкіри.

"Людина дере просто, вона не знає, що з нею робиться. Біль жахливий, очі вилазять, і таке відчуття, що по тобі лазять шланги зміїв. Я просто розрізала голкою, і воно так все висіло. Висіло, як нитки і текло, як кефір", - розповіла пацієнтка, жителька Тернопільщини Світлана.

Жінка бідкається, що тіло постійно свербіло, тому змушена була звільнитися з роботи, почала ховатися від людей, та по кільканадцять годин проводити у ванній.

"Україна не знає, як лікувати. Що це таке, вони не можуть визначити. Коли Андрейчин подивився, каже, дійсно воно рухається, воно живе і вони почали шукати, що це може бути, і сказали, що це Маргелона", - повідомила Світлана.

Тернопільські медики, які навчилися діагностувати хворобу, розповіли, що це гриб-шкідник, який хутко розмножується в людському тілі.

"Одне волоконце утворило в замкненому просторі вузлик. Отже, я роблю висновок, що це волоконце рухалося в тривимірному просторі. І якщо раніше дехто не вірив цим хворим, а я їм вірю", - запевнив Андрейчин.

Зараз різко збільшилася кількість хворих. Це хвороба глобалізації.

Фахівці твердять, якщо терміново не розпочати вивчення цього грибка на державному рівні, недуга швидко пошириться Україною. Її спори розлітаються аж на дванадцять метрів, тож заразитися може будь-хто, стверджують науковці. А особливо люди зі слабким імунітетом.

В Америці, за офіційними даними, уже понад дванадцять тисяч недужих на хворобу Моргелонів. Скільки таких в Україні, ніхто ще не рахував.

Науковці припускають, причиною захворювання можуть бути генно-модифіковані організми, неконтрольовані наукові дослідження у галузі нанотехнологій або військові розробки.

"Він проростає у волокна, шовкові, полімерні, армійський шовк. Ми побачили, що весь європейський секонд-хенд уражений цим грибком", - застеріг науковець Василь Дем\'яненко.

Грибок є дуже агресивною екологічною сполукою. Цей грибок залишаться живим навіть тоді, коли він перебуває в рідкому азоті при -196 градусів.

Хоча тернопільські медики отримали патент на діагностування хвороби Моргелонів, звідки вона береться, та головне - як від неї лікувати - достеменно не знають.


Переглядів: 4686
Поширень: 0