Новий закон значно розширює перелік існуючих заборон на рекламу тютюнових виробів. Тепер в Україні буде заборонена не лише реклама на радіо, телебаченні, в друкованих ЗМІ та на зовнішніх рекламних носіях, але й у мережі Інтернет, у магазинах та кіосках, а також буде заборонене спонсорство та стимулювання продажів тютюнових виробів.

Регіональний центр громадянського представництва «Життя» розробив графічну листівку , переглянувши яку, можна докладніше ознайомитися з переліком заборон, передбачених новим законом.

(збільшене зображення прикріплене нижче)

Варто зауважити, що згідно нового закону, штраф за порушення закону сягає від 30 до 50 тис. грн.

Нагадаємо, що 6 серпня 2012 року Державна інспекція з питань захисту прав споживачів провела спільну із громадськістю прес-конференцію, де були присутні 27 керівників обласних управлінь. Під час прес-конференції голова Інспекції Сергій Орєхов заявив про пріоритетність виконання антитютюнового законодавства та про активну позицію Держспоживінспекції з цього питання.

Тим часом супермаркети та мінімаркети вже готуються до вступу в силу нового закону і почали прибирати рекламу тютюнових виробів. Фото

Коаліція громадських організацій "За вільну від тютюнового диму Україну" дякує свідомим підприємцям, які вже почали готуватися до виконання закону та прибирати рекламу тютютну в місцях продажу. Зокрема, Асоціація підприємців м. Києва вже інформує своїх членів про необхідність дотримання цього закону.


Переглядів: 7721
Поширень: 0