В 2012 році за рахунок субвенції із державного бюджету для області на придбання медикаментів та виробів медичного призначення для швидкої медичної допомоги було виділено 11 млн 584 тис. грн., завдяки чому забезпечення медикаментами та медичними виробами бригад швидкої медичної допомоги вдалось довести майже до 100%.

Також відбулось збільшення коштів на забезпечення медикаментами на 1 виклик. Так, якщо у 2011 році вона складала 3 грн, то у 2012 році - 6 грн., у 2013 році - 27 грн. Таким чином, асигнування на медикаменти 1 виклику збільшено в 9 разів.

Всі придбані медикаменти отримані закладами системи екстреної медичної допомоги, яка на сьогодні представлена обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, шістьма станціями швидкої медичної допомоги та 17-ти відділеннями екстреної медичної допомоги в багатопрофільних лікарнях. У вище зазначених закладах налагоджений чіткий облік, зберігання та використання медикаментів і витратних матеріалів.

Під постійним жорстким контролем обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф знаходиться використання даних медикаментів, терміни їх придатності, зберігання. Проводяться регулярні комісійні перевірки зазначених питань фахівцями центру.

При потребі здійснюється перерозподіл лікувальних засобів між закладами системи.
В закладах екстреної медичної допомоги, за даними моніторингу та проведених перевірок, відсутні медикаменти з простроченими термінами зберігання.


Переглядів: 3450
Поширень: 0