За минулий тиждень на гострі респіраторні вірусні інфекції у Вінниці за даними санепідслужби захворіло 2306 людей, з них 1568 – діти. У минулому році в цей же період занедужало близько 3500 людей. «Аналізуючи дані за минулий тиждень, можна з впевненістю сказати, що захворюваність на грип не перевищувала епідеміологічний поріг, навіть більше ніж на половину не досягла його. Незвично теплий початок зими мав досить сприятливі умови для розповсюдження вірусу грипу, але цього не сталося. А при нинішній морозній погоді циркуляція вірусу не відбувається. Справа в тому, що вірус не стійкий в оточуючому середовищі, а для його поширення потрібні певні умови, зокрема, вологість та температура близько плюс п’яти градусів», – каже головний державний санітарний лікар міста Олександр Сорочан.

Олександр Сорочан наголошує, що при підозрі на грип потрібно обов’язково звернутися до лікаря. Адже хвороба може мати важкі ускладнення. Серед них – ураження дихальної, нервової, серцево-судинної системи та опорно-рухового апарату. Щоб не захворіти на грип, головний санітарний лікар міста радить вести здоровий спосіб життя, провітрювати приміщення, уникати скупчення людей, одягатися по погоді та не переохолоджуватися.

«Ми постійно тримаємо контакт з санітарною службою та моніторимо ситуацію в навчальних закладах щодо рівня захворюваності. За даними моніторингу рівень відвідування шкіл міста є стабільним. Згідно норм учні початкових класів припиняють відвідувати заняття при зниженні температури до мінус 20 градусів, швидкості вітру більше ніж 5 метрів в секунду і підвищенні вологи більше 80 %. Учні 5–11 класів не йдуть на навчання, коли температура стає нижчою за 24 градуси», – повідомив директор департаменту освіти Володимир Буняк.



Переглядів: 3860
Поширень: 0