Згідно з проектом «Вчасна допомога», усі виклики на номер 103 будуть надходити до автоматичної системи, де оброблятимуться і диференціюватимуться за окремими службами. Відповідальні диспетчери, заповнивши карту прийому викликів та зафіксувавши інформацію про пацієнта й про те, що сталося, передаватимуть ці відомості диспетчерам направлень. Ті ж, у свою чергу, спрямують для обслуговування виклику найближчу до пацієнта бригаду «швидкої». Адже централізована оперативно-диспетчерська служба з використанням сучасних телекомунікаційних та інформаційних технологій якраз дасть можливість відстежувати, звідки здійснюється виклик та яка бригада ШМД перебуває на найближчій до нього відстані.

Ця ж система передбачає забезпечення кожного автомобіля «швидкої» датчиком GPS та планшетами для лікарів, на яких міститиметься вся необхідна для медика інформація: карти, протоколи обслуговування тощо. Відтак лікар в онлайн-режимі зможе передати диспетчеру відомості про виклик, поставлений діагноз та лікування. Лише після отримання цієї інформації виклик вважатиметься відпрацьованим.

Переглянувши презентаційні матеріали, голова облдержадміністрації висловив переконання, що така система роботи дозволить зменшити час прибуття бригад швидкої медичної допомоги до пацієнта та значно оперативніше реагувати на виклик. А відтак запевнив: обласна влада докладе усіх зусиль, щоб Національний проект «Вчасна допомога» на Вінниччині відбувся.



Переглядів: 4199
Поширень: 0