У зв’язку з нераціональним харчування, шкідливими звичками та екологією, захворювання кишково-шлункового тракту на сьогоднішній день стають одними з найпоширеніших недуг. По поширеності, як і по смертності, вони замають третє місце серед хвороб. Тільки за останні роки в Україні кількість людей, які страждають різними захворюваннями шлунка та кишечнику, зросла в кілька разів. За словами завідувача гастроентерологічного відділення МКЛ №1 Наталії Кізлової, як правило, на захворювання кишково-шлункового тракту хворіють люди працездатного віку. І все частіше пацієнти звертаються за медичною допомогою із запущеними випадками, що в подальшому може призвести до інвалідизації, а інколи – навіть до смерті пацієнта.

«У нас створена вся необхідна база для того, щоб повністю надавати послуги хворим, які мають проблеми з кишково-шлунковим трактом. Відділення обслуговує все місто, а не якийсь окремий район. Частота госпіталізацій має сезонність, особливо часто загострення стаються в осінній та весняний період, а також після святкових днів, що пов’язані з надмірним вживанням їжі. І тому, якщо з’являються скарги, пов’язані із шлунково-кишковим трактом, необхідно негайно звертатись до сімейного лікаря, який вже при необхідності направляє до нашого відділення, але якщо людина потребує негайної допомоги, вона може звернутися напряму до нас», - зазначає Наталія Кізлова. Гастроентерологічне відділення МКЛ № 1 знаходиться за адресою Хмельницьке шосе, 96. Попередньо записатись на діагностику можна за тел. 43-13-71.

Відділення оснащене сучасним обладнанням, яке дозволяє провести діагностику та лікування як основних, так і супутніх захворювань. Адже на базі лікарні працюють і вузькі фахівці, які можуть надавати профільні консультації для комплексного лікування. Цукровий діабет розглядається як хвороба 3-го тисячоліття, і найвразливішою при цьому є печінка, у зв’язку з чим розроблені програми для комплексного лікування таких пацієнтів. Окрім медикаментозного лікування використовуються і допоміжні реабілітаційні методи: фітотерапія, лікування мінеральними водами, лікувальна фізкультура, фіз. методи лікування, масаж. Також для комплексного лікування можна отримати консультацію уролога, ревматолога, невролога. На базі відділення можливе проведення і діагностики хвороб шлунково-кишкового тракту, після чого надаються рекомендації, щодо профілактики. При відділенні можна зробити як діагностику, так і пролікуватися у денному стаціонарі.

Тут є ендоскопічний кабінет, де можна виконати фіброгастродуоденоскопію, фіброколоноскопію, хромоендоскопію для раннього виявлення запальних хвороб стравоходу, кишківника, та онкопатології. УЗІ-кабінет, рентген-кабінет для обстеження шлунку, тонкого кишківника. Нещодавно відкрито кабінет дуоденального зондування, де можна провести діагностику дисфункцій жовчно-вивідних шляхів, що дає можливість діагностувати докам’яну стадію жовчнокам’яної хвороби шляхом біохімічного дослідження жовчі, вчасно розпочати медикаментозне лікування задля запобігання каменеутворення та оперативних втручань. Також проводиться біохімічне дослідження жовчі на паразитарну інфекцію, яка може сприяти розвитку онкозахворювань. А незабаром при відділенні буде відкрито і кишковий кабінет, де будуть виконуватись лікувальні процедури для кишківника.

Оскільки захворювання кишково-шлункового тракту пов’язані з неправильним харчуванням, що призводить до порушення обмінних процесів і підвищення ваги, при відділені щосереди проводиться Школа для пацієнтів. Фахівці індивідуально підбирають програми по схудненню у зв’язку з тими проблемами, які є у конкретного пацієнта. Передусім у відділені робляться всі обстеження, визначається, чи є у пацієнта порушення ендокринної системи, і тоді, в залежності від віку та фізичної активності, людини підбирається дієта, яка допоможе нормалізувати вагу. ​



Переглядів: 5709
Поширень: 0