Медичні профілактичні огляди школярів проводяться в лікувально-профілактичних закладах у присутності батьків або інших законних представників. «Профілактичний огляд дозволяє вчасно виявляти захворювання чи схильність до них та надавати школярам відповідну медичну допомогу. Тому ми просимо батьків із усією серйозністю й відповідальністю ставитися до проходження дитячого медогляду та не відкладати його», – каже головний спеціаліст відділу лікувально-профілактичної допомоги департаменту охорони здоров’я Людмила Саєнко. Наразі профілактичні огляди пройшли 75 % школярів.

Профогляд дитині можна зробити протягом календарного року, але проміжок між оглядами має бути не більше року. Як зазначають у департаменті охорони здоров’я, бажано, щоб школярі пройшли цей огляд до 1 вересня. Діти, які потребують медичного профілактичного огляду з оформленням форми №86-О/1, оглядаються лікарями загальної практики сімейної медицини та дільничними педіатрами в Центрах первинної медики-санітарної допомоги, а за показами – вузькими фахівцями в лікарні «Центр матері та дитини» згідно графіку.

Діти у віці 6, 11, 14, 15, 16 років також повинні обов’язково пройти огляд у вузьких спеціалістів. Шестирічні хлопчики та дівчата мають відвідати хірурга, ортопеда, офтальмолога, стоматолог та здати загальний аналіз крові. Одинадцятирічні школярі повинні пройти ортопеда, офтальмолога, стоматолога, здати загальний аналіз крові, а діти з групи ризику – ще й аналіз крові на цукор. Школярі 14-16 років відвідують стоматолога, гінеколога (дівчата), хірурга, ендокринолога, також їм потрібно здати загальний аналіз крові та зробити флюорографію.

Діти, які вступають у вищі навчальні заклади, для оформлення форми №086/О оглядаються за місцем проживання лікарями загальної практики сімейної медицини та дільничними педіатрами, з відміткою про наявність профілактичних щеплень, флюорографічного обстеження, лабораторного дослідження. Огляд вузькими спеціалістами, хірургом, отоларингологом, окулістом, неврологом також проводиться в Центрах первинної медико-санітарної допомоги за місцем проживання та «Центрі матері та дитини».

По закінченні проходження медичного профогляду, необхідно знову звернутися до дільничного лікаря, який робить висновок про стан здоров`я дитини, в тому числі визначає групу для занять фізкультурою, яка, з огляду на стан здоров`я дитини, безпечна.

Для довідки:

Графік оглядів вузькими спеціалістами по центрах первинної медико-санітарної допомоги міста та міській лікарні «ЦМ та Д» на ІІІ квартал 2014 року

ЦПМСД№1 – забезпечує огляд лікарем окулістом. Щочетверга забезпечує огляд дитячим лікарем-неврологом.

МЛ «ЦМ та Д» – забезпечує огляд хірургом, неврологом, отоларингологом та іншими вузькими спеціалістами за потребою.

ЦПМСД№2 – забезпечує огляд хірургом, неврологом, отоларингологом. Щовівторка забезпечує огляд дитячим лікарем-неврологом.

МЛ «ЦМ та Д» - забезпечує огляд неврологом та іншими вузькими спеціалістами за потребою.

ЦПМСД№3 – забезпечує огляд неврологом, окулістом.

На період відпустки лікаря-невролога з 01.07.14 по 31.07.14 прийом лікарем – неврологом дитячим здійснюється на базі МЛ «ЦМ та Д» в амбулаторно-діагностичному відділенні (АДВ) по вул. Маяковського, 138. На період відпустки лікаря-офтальмолога з 04.08.14-03.09.14 прийом лікарем-офтальмологом здійснюється на базі МЛ «ЦМ та Д» в амбулаторно-діагностичному відділенні (АДВ) по вул. Маяковського, 138 і на базі КЗ «ЦПМСД№5» вул..50 років Перемоги, 49.

Щовівторка забезпечує огляд дитячим лікарем-хірургом .

МЛ «ЦМ та Д» - забезпечує огляд хірургом, отоларингологом та іншими вузькими спеціалістами за потребою.

ЦПМСД№5 – забезпечує огляд неврологом, окулістом . На період відпустки лікаря-невролога з 04.08.14 по 03.09.14 прийом лікарем – неврологом дитячим здійснюється на базі МЛ «ЦМ та Д» в амбулаторно-діагностичному відділенні (АДВ) вул. Маяковського, 138 і на базі КЗ «ЦПМСД№3»вул.. Хмельницьке Шосе, 96. На період відпустки лікаря-офтальмолога з 08.09.14-08.10.14 прийом лікарем-офтальмологом здійснюється на базі МЛ «ЦМ та Д» в амбулаторно-діагностичному відділенні (АДВ) вул. Маяковського, 138 і на базі КЗ «ЦПМСД№2», вул.. 1 Травня, 44.

Щовівторка на базі КЗ «ЦПМСД№5»,вул..50 років Перемоги, 49– здійснюється прийом лікарем-отоларингологом дитячим.

МЛ «ЦМ та Д» - забезпечує огляд хірургом, отоларингологом та іншими вузькими спеціалістами за потребою.

ЦПМСД№6 - забезпечує огляд неврологом, окулістом . На період відпустки лікаря-невролога з 25.08.14 по 10.09.14 прийом лікарем – неврологом дитячим здійснюється на базі МЛ «ЦМ та Д» в амбулаторно-діагностичному відділенні (АДВ) вул. Маяковського, 138.

Щовівторка забезпечує огляд дитячим лікарем-хірургом .

МЛ «ЦМ та Д» - забезпечує огляд хірургом, отоларингологом та іншими вузькими спеціалістами за потребою.



Переглядів: 4892
Поширень: 0