Грип – саме та хвороба, яка, як правило, найчастіше гостює в наших домівках пізньої осені чи взимку. Проте захворіти можна будь-якої пори.

Щороку на Вінниччині від грипу та інших гострих респіраторних інфекцій потерпає 100-120 тис. людей, переважно діти.

З усіх відомих людству засобів запобігання цьому недугу, жоден не був ефективним, крім щеплення, яке вже понад 30 років рятує цивілізований світ, що підтверджено лікарями та вченими усього світу.

Сучасні вакцини – “Ваксигрип”, “Інфлувак”, “Флюарікс”, із змінним штамовим складом дають змогу кожного нового сезону захищатись від непередбачуваних і дуже мінливих вірусів.

Вакцини можна придбати в аптечній мережі міста і області. Кожен керівник установи або організації може замовити та купити у аптечній мережі необхідну кількість вакцини та провести щеплення своїм працівникам. Вакцинацію необхідно провести за 2-4 тижні до початку епідемії.

Найкраще її зробити заздалегідь в жовтні-листопаді

Щеплення рекомендоване навіть грудним дітям.

Якщо щеплення не вдалось зробити, слід застосовувати засобами неспецифічної профілактики грипу та інших гострих респіраторних інфекцій такі, як: інтерферон, оксолінова мазь, амізон, аміксин, мефенамінова кислота, екстракт ехінацеї.

Здоровий спосіб життя, загартовуючі процедури, повноцінне харчування, вживання овочів, фруктів збільшують стійкість організму до віруса. Бажано щоденно вживати в їжі хоча б в невеликій кількості свіжі часник і цибулю.

В осінньо-зимовий період рекомендується вживання полівітамінів і окремо вітаміну С.

Слід уникати переохолодження і спілкування з хворими людьми.

Якщо Ви працюєте в місцях великого скупчення людей не відмовляйтесь від захисної марлевої маски, яка значно зменшує ризик зараження.

Коли все-таки грип завітав до вас додому необхідно звернутись до лікаря і виконувати його рекомендації.

Грип – небезпечна інфекція не жартуйте з ним.
Бережіть своє здоров’я та здоров’я своїх близьких.



Переглядів: 4767
Поширень: 0