Щоб підвищити ефективність та якість роботи медичного персоналу у міських медзакладах четвертий рік поспіль впроваджується електронна картка пацієнта. Ліцензоване програмне забезпечення, яке встановлюється у ЦПМСД, забезпечує надійність і конфіденційність збереження даних пацієнта. А чітко продуманий механізм роботи допомагає лікарям не тільки зберігати дані оглядів, а й аналізувати та формувати звіти. До кінця 2015 року електронну картку пацієнта планують впровадити у всіх центрах первинної медико-санітарної допомоги Вінниці. ​

У 2010 році у Вінниці було затверджено міську програму «Інформатизація галузі охорони здоров\'я на 2011-2015 рр.». Відповідно до цієї програми наразі у міських медичних закладах продовжується впровадження електронної медичної картки пацієнта.

На сьогодні до центрів первинної медико-санітарної допомоги №№ 1, 2, 3, 5 та у муніципальному лікувально-діагностичному центрі вже проведено спеціалізовану мережу і закуплено та встановлено ліцензійне програмне забезпечення «Доктор Елекс». Здійснюється повне функціонування програмного комплексу і на дільницях сімейних лікарів при ЦПМСД №№ 1, 5 і 6. Електронний запис пацієнтів до лікарів сімейної медицини та обробка документів по їх оглядах ведуться в електронній формі. Для полегшення та прискорення обробки карток по закладах було імпортовано дані пацієнтів з баз даних «УкрМедСофт».

У медичній картці зберігається вся необхідна інформація про пацієнта - реєстраційні дані, результати оглядів сімейним лікарем та вузькими спеціалістами, лабораторні обстеження та різноманітні графічні дані (УЗД, рентген тощо). Програма дозволяє формувати звіти оглядів, використовуючи стандартний набір професійних термінів та виразів. При цьому лікарю чи медсестрі достатньо лише вибрати необхідні слова та вирази з переліку запропонованих у спеціально розроблених шаблонах огляду.

«За допомогою даного програмного комплексу проводиться обмін даними з діагностичним центром та амбулаторно-діагностичними відділеннями клінічних лікарень. Лікар, який направив пацієнта, може одразу після дослідження отримати результат, без очікування даних на паперових носіях. Особливо задоволені пацієнти можливістю попереднього запису на прийом до лікаря через мережу Інтернет», - розповідає директор департаменту охорони здоров’я Людмила Грабович.

Всі Центри та їх філії, де вже встановлено подібне програмне забезпечення, за допомогою мережі об’єднані між собою, також лінію зв’язку під’єднано до департаменту охорони здоров’я міської ради і серверного обладнання. До кінця цього року заплановано повний перехід на електронну картку двох останніх Центрів первинної медико-санітарної допомоги - №2 та №3.



Переглядів: 4441
Поширень: 0