1 грудня відбудеться безкоштовна акція, де анонімно можна буде здати кров на ВІЛ-обстеження . Спеціалізовані медичні авто з 10:00 до 18:00 будуть знаходитись на розі вулиць Соборна - Театральна (на „Парижі”) та на залізничному вокзалі.

Сьогодні, 30 листопада 2015 року  відбулася прес-конференція, присвячена Всесвітньому Дню боротьби зі СНІДом.

Головний лікар Обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Ігор Матковський зазначив: «За даними ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України» за період 1987- 2015(жовтень) серед громадян України офіційно зареєстровано 277 481 BIJI-інфікованих осіб, у тому числі 81 860 хворих на СНІД. На противагу цим показникам щороку збільшується кількість осіб, які перебувають під медичним наглядом у закладах охорони здоров’я і служби профілактики та боротьби зі СНІДом, до основних груп підвищеного ризику в області належать споживачі ін’єкційних наркотичних речовин, особи, які перебувають у місцях позбавлення волі, а також спостерігаються тенденція зростання інфікованих новонароджених. Також одним з основних завдань Центру сьогодні є взяття на облік людей з числа вимушених переселенців та військовослужбовців з зони АТО».

Завтра вінничани зможуть анонімно та безкоштовно пройти обстеження на ВІЛ

Станом на 12 листопада 2015 року в Україні вперше виявлено 4 414 ВІЛ- інфікованих громадян нашої держави, з них 0,28% - жителі Вінницької області.



Переглядів: 3684
Поширень: 0