Сьогодні, 29 квітня, в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації  обговорили нові шляхи та методи лікування хворих на рак нирки, адже кожного року на Вінниччині реєструється близько 200-т пацієнтів з раком нирки, причому 30% хворих у занедбаній стадії.

За словами головного лікаря Вінницького обласного онкологічного диспансеру Володимира Шамрая, на сьогоднішній день в області загальна кількість хворих на рак близько 41 тис. осіб, цей показник кожного року зростає на 2-3%, тому у Вінницькій області буде запропонована програма лікування хворих на рак нирки за допомогою таргетного препарату фірми Pfizer сунітініб.

«В світі з 2004 року практикується таргетна терапія, яка не має такого згубного впливу на організм, як хіміотерапія. Цього року Вінницький обласний онкологічний диспансер отримав 10 млн.грн. на проведення хіміотерапії, але за рахунок коштів місцевого бюджету не можливо придбати дороговартісні препарати для проведення таргетної терапії. Тому, на рівні Міністерства охорони здоров’я України сунітініб слід включити до номенклатури», - повідомив Володимир Шамрай.

На сьогоднішній день на Вінниччині близько 41 тисяча онкохворих людей

Як повідомив завідувач кафедрою онкології ВНМУ д.м.н. Олександр Костюк: «Наше завдання – лікувати на найвищому рівні – за Європейськими стандартами. Ми спільними зусиллями маємо зменшити рівень захворюваності на рак нирки населення не лише в області, а й на рівні держави. Для цього слід постійно шукати нові шляхи та методи боротьби з онкологічними захворюваннями».



Переглядів: 3005
Поширень: 0