У Вінницькому регіональному клінічному лікувально-діагностичному центрі серцево-судинної патології провели 9 червня першу в області операцію на відкритому серці. Про це повідомили в Департаменті охорони здоров'я облдержадміністрації.

Операція виконана згідно підписаного договору про співпрацю з ДУ «НІССХ» ім. М.М. Амосова, за сприянням Департаментів охорони здоров’я ВМР та ОДА, а також ВНМУ ім. М.І. Пирогова.

Операційне втручання проводив професор Руденко Анатолій Вікторович спільно з співробітниками Вінницького регіонального центру серцево-судинної патології.Під час проведення операції був присутній директор ДУ «НІССХ» ім. М.М. Амосова, член-кореспондент НАМН України Лазоришинець Василь Васильович. Оперативне втручання тривало 3,5 години. Після оперативного втручання пацієнт був успішно відключений від апарату штучної вентиляції легень та знаходиться під цілодобовим наглядом фахівців Вінницького регіонального центру серцево-судинної патології. Наразі, пацієнт переведений в післяопераційну палату, його загальний стан стабільний та відповідає важкості перенесеного оперативного втручання. Пацієнт має гарний настрій та налаштований на швидке одужання.

На думку головного лікаря центру серцево-судинної патології Володимира Юрійовича Гладких та директора ДУ «НІССХ» ім. М.М. Амосова Василя Лазоришинця, власне виконання даної операції – це початок становлення кардіохірургічної допомоги пацієнтам у Вінницькому регіоні, як результат плідної співпраці двох закладів.

Нагадаємо, що два місяці тому, 8 квітня, Вінниця зустрічала делегацію , до складу якої входили фахівці МОЗ, а також директор Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова НАМН України Василь Лазоришинець та провідні кардіохірурги інституту. За участі київських гостей було проведено науково-практичну конференцію – «Зупинити епідемію серцево-судинних катастроф». Гості з Києва та керівництво лікувально-діагностичного центру, обговорили особливості роботи майбутнього центру (напрямки діяльності, забезпечення усім необхідним обладнанням, подальшу співпрацю).

Тож операцію, яка була успішно проведена, можна вважати початком такої співпраці.

Довідка:

Коронарне шунтування це кардіохірургічна операція на коронарних артеріях серця, що виконується з метою відновлення кровопостачання ділянок міокарду, кровопостачання в яких зменшене, або відсутнє внаслідок звуження, або обтурації просвіту коронарних артерій, які наявні у пацієнтів з діагнозом ішемічна хвороба серця.



Переглядів: 3414
Поширень: 0