Починаючи з 27 травня на Землі відбудуться 2 магнітні бурі. Вчені вважають, що вони триватимуть як мінімум до 2 червня.

Як розповів науковий співробітник Інституту земного магнетизму, моносфери і розповсюдження радіохвиль ім. М. В. Пушкова (ІЗМІРАН) Анатолій Бєлов, зараз спостерігається дуже цікава ситуація. Сонячна активність низька, помітних спалахів майже немає, але за цією, здавалося б, відсутністю подій ховаються небезпечні для Землі процеси.

Вчені очікують, що в найближчий тиждень Сонце піднесе сюрпризи у вигляді відразу двох магнітних бур. Перша почнеться вже завтра, початок другої "призначено" на 31 травня.

Бєлов пояснив, що 23 і 24 травня відбулися два великі викиди сонячної речовини нашої планети. Тим часом, вони не пов\'язані зі спалахами. Справа в тому, що активність проявили сонячні волокна, що вийшли в міжпланетний простір. У результаті 27-28-го числа очікується перше геомагнітне обурення, яке цілком може вилитися в малу або навіть помірну магнітну бурю. Оскільки викиди великі, але повільні, до сильного шторму справа не дійде. 29 травня ситуація буде спокійнішою, але затишшя буде недовгим.

Практично не давши перепочити метеозалежним людям, до Землі примчиться друга буря.

Її "винуватцем" може стати корональна діра. Ефект від викиду мешканці Землі відчують 31 числа. Триватимуть обурення кілька днів - приблизно до 2 червня, - повідомив учений.

У результаті обурений період розтягнеться щонайменше на тиждень. Якщо порівнювати з 2009 роком, то така ситуація досить рідкісна і навіть неможлива. Минулого року подібних викидів просто не було. Зараз Сонце вступає в активну фазу, тому в майбутньому дві магнітні бурі на тиждень перестануть бути екстраординарними подіями.

Тим часом, Бєлов допускає, що світило почне діяти врозріз із прогнозами вчених. Однак те, що тиждень буде неспокійним, без сумніву.

Нагадаємо, що магнітні бурі найбільше впливають на людей, що мають проблеми з роботою серця і судин. У такі дні підвищується частота інфарктів і інсультів, болів у грудях і мігрені.


Переглядів: 4035
Поширень: 0