Депутат Верховної Ради, член фракції Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона" Леся Оробець заявляє про затвердження Кабінетом Міністрів 19 січня переліку картинок, які зображують можливі наслідки паління, для розміщення на пачках сигарет.

Зі слів Оробець, уряд тричі відхиляв постанови, якими пропонувалося затвердити відповідний перелік картинок.

"Однак 26 січня отримала листа від МОЗ, у якому мені повідомили, що 19 січня цього року КМУ все-таки затвердив перелік картинок", - пише вона.

Оробець спрогнозувала, що відповідні картинки з\'являться на впакуваннях сигарет у другій половині 2012 року.

При цьому депутат у своєму блогу розмістила 10 кольорових картинок, на яких зображено уражені раком легені, чоловік за ґратами із сигарет, труп людини, шия чоловіка з раною, жінка з коляскою.

Під картинками розміщено текстові повідомлення: "Куріння викликає рак легенів", "Паління викликає залежність від тютюну - не починайте курити", "Курці помирають рано", "Куріння викликає старіння шкіри", "Куріння знижує здатність жінок народжувати дітей", "Куріння руйнує артерії, спричиняє серцеві напади та інсульт".

Нагадаємо, у червні 2009 року Рада заборонила поштучну реалізацію тютюнових виробів, крім сигар, з 1 січня 2011 року.

Відповідним законом доручалося Кабміну впродовж 3 місяців після набрання чинності законом затвердити кольорові малюнки й піктограми, що входять у додаткові медичні попередження.


Переглядів: 9159
Поширень: 0