Державтоінспекція б’є у сполох і застерігає: у грудні у переважній більшості дорожньо-транспортних пригод страждають пішоходи. Із 36 зареєстрованих в області ДТП, 20 сталися за участі пішоходів, семеро з яких загинули і 15 з травмами різного ступеня важкості госпіталізовані до медичних закладів області. 90 відсотків ДТП відбулися темної пори доби і в переважній більшості під колесами автівок опинялися пішоходи віком від 50 до 60 років. До ДТП потрапили 11 пішоходів-жінок і стільки ж чоловіків, проте загинуло останніх - чотири, на одного більше, ніж жінок.

У місті Вінниці 80 відсотків травмованих пішоходів складають жінки старші 50-ти років і в переважній більшості ДТП сталися саме за їхньої вини. Перехід проїзної частини дороги у заборонених місцях став основною причиною їх каліцтв.

27 грудня о 07.30 год. 57-річний водій, керуючи автомобілем «ГАЗ 3110» і рухаючись по вул. Юності в напрямку вул. Келецька, допустив наїзд на невідому жінку, яка перетинала проїзну частину вулиці Юності в невстановленому місці. Внаслідок ДТП, пішохід отримала тілесні ушкодження та загинула на місці події.

Державтоінспекція Вінниччини попереджає і застерігає. Порушення правил безпеки переходу проїзної частини дороги зазвичай тягне за собою незначну суму штрафу, проте у разі ДТП – важкі каліцтва і навіть смерть. А чи варто ризикувати найдорожчим, аби скоротити відстань чи час подолання проїзної частини дороги? Переходьте проїзну частину дороги тільки у відведених, добре освітлених місцях та на зелений сигнал світлофора. Проте, передусім переконайтеся у власній безпеці, перш ніж ступати на проїзну частину дороги. Варто також пам’ятати, що темної пори доби, в тому числі у вечірніх сутінках, пішоходів у темному кольорі одягу водієві не видно. Тому долати проїзну частину дороги потрібно тільки у добре освітленому місці. Дітям, які навчаються у другу зміну, варто нашити на одяг світлоповертаючі стрічки.


Переглядів: 5535
Поширень: 0