Працівники міліції затримали чоловіка, який обґрунтовано підозрюється у вбивстві 69-річного пенсіонера. Закривавлене тіло літнього чоловіка, який поїхав в ліс за грибами, виявили 21 вересня у кюветі.

До міліції з заявою про зникнення чоловіка звернулась 66-річна жителька м. Могилів-Подільський. Заявниця повідомила, що її чоловік 20 вересня на власному автомобілі «ВАЗ 2107» поїхав в Мурованокуриловецький район в ліс за грибами та додому не повернувся.

Як розповів начальник УМВС України у Вінницькій області Віктор Русин, на пошуки зниклого пенсіонера були задіяні працівники обласної та районної міліції. Того ж дня на трасі Вінниця – Могилів-Подільський у кюветі біля дороги правоохоронці виявили його мертвим з численними ножовими пораненнями та слідами удушення.

Вінницька міліція вжила усіх необхідних заходів щодо встановлення та затримання особи, причетної до вбивства, були задіяні оперативні можливості. Підозрюваний міг пересувався на «сімці» загиблого, оскільки поблизу від місця злочину автомобіля не було. Протягом доби правоохоронці встановили особу зловмисника та за декілька днів пошуків затримали. Ним виявився 32-річний житель Барського району. Чоловік раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за розбої, крадіжки, зберігання зброї. Оперативники затримали його біля магазина на вулиці міста Жмеринки.

З показів затриманого, він вбив пенсіонера через те, що йому необхідна була машина, щоб доїхати в Вінницю. Припарковану автівку він помітив на узбіччі, а коли раптово до неї з лісу підійшов власник – напав на нього з ножем. Наразі мотиви скоєння особливо тяжкого злочину з’ясовує слідство.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК України «Умисне вбивство». Підозрюваному загрожує до 15 років ув’язнення. Зараз зловмисник знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Йому оголошено про підозру. Під час проведення відтворення затриманий показав місце, де сховав особисті речі потерпілого, його паспорт та документи на автомобіль.

З початку року на Вінниччині було скоєно 31 вбивство, 9 тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті потерпілого. За усіма злочинами підозрювані особи встановлені.



Переглядів: 4244
Поширень: 0