Першокурсницю вінницького коледжу будівництва і архітектури, 15-річну Олю Собчук, почали розшукувати минулого четверга, 5 березня. Її кинулися, коли знайшли речі біля Київського мосту. Через три дні, 9 березня, – з дна Бугу витягли тіло утоплениці.

Куртку і рюкзак, залишені під мостом, знайшли приблизно о 16.30 перехожі і повідомили про це в міліцію. Правоохоронці з’ясували кому належать речі та зв’язалися з батьками дівчини. І як розповіла прес-офіцер обласної міліції Анна Олійник, виявилося, що Оля вранці пішла на навчання, але після занять додому не поверталася.

За фактом зникнення дівчини відкрили кримінальне провадження за статтею „умисне вбивство” і почали опитувати коло спілкування Олі. Збирали інформацію куди вона могла піти, з ким спілкувалася після навчання, хто її бачив останньою. Втім, друзі й знайомі зниклої першокурсниці не прояснили ситуації. В решті до пошуків дівчини задіяли водолазів.

Обстежувати дно річки змусило слідство ще й те, що серед речей, знайдених під мостом, була нерозбірлива записка. В ній, як сказали в міліції, є слова про набридле життя. Тим не менше, крім самогубства, розшуківці продовжували відпрацьовувати інші версії зникнення дівчини, яка могла стати жертвою злочину.

І зараз, коли тіло вже знайдене, в міліції говорять: кримінальне провадження не закривають. На тілі утоплениці не було видимих слідів насилля, але остаточний висновок про причину смерті дасть судмедекспертиза. Її результатів очікують приблизно за місяць.

Тим часом слідство продовжує перевіряти всі можливі версії смерті дівчини – від самогубства до вбивства. Свідків, які б бачили, як сталося непоправне, не знайшли.

Усі вихідні в соціальних мережах вінничани активно постили новину про розшук дівчини. Просили автовласників, які їхали в другій половині дня 5 березня через мости, переглянути відео з реєстраторів.

„Якщо в четвер (день зникнення) хтось їздив машиною через Київський або Центральний міст в період з 13.00 до 17.00, перегляньте свої відеореєстратори, чи немає там зображення Олі. Вона була, можливо, сама або з двома-трьома людьми”, - таке повідомлення розмістили в групі “Новини Вінниці 20minut.ua” Вконтакті.

Побачите на відео з реєстратора чи пригадаєте дівчину з довгим, нижче пояса, русявим волоссям, - подзвоніть на цілодобові номери 59-33-22, 59-33-23 або «102». Оля була одягнена в сині джинси і білі кросівки.



Переглядів: 8066
Поширень: 0