У металевих браслетах опинився 49-річний приватний підприємець з Дніпропетровської області, в минулому двічі судимий за хуліганство та крадіжку державного майна. Майже три роки тюремного ув’язнення не пішли на користь небайдужому до чужого. Відтак, він знову взявся за старе. На кримінальні заробітки виходив разом з двома подільниками – 42-річним жителем Харківської області та 33-річним вихідцем з Дніпропетровської області, які теж в минулому мали проблеми з законом.

Під покровом темряви 21 серпня цього року трійця під’їхала на автомобілі до складського приміщення ЗАТ в селі Кивачівка Теплицького району. Позбувшись з допомогою гідравлічних ножиць навісних замків, злодії проникли всередину складів та винесли звідти 48 мішків насіння ріпаку «Титан» на загальну суму 65 тисяч гривень.

Повантаживши крадене в автівку, заробітчани поїхали в село Марківку , звідки з складського приміщення фермерського товариства скоїли крадіжку 17 мішків насіння ріпаку сорту МФЦ-9800 на загальну суму понад 26 тис. гривень.

Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання затриманих міліціонери виявили та вилучили 50 мішків насіння ріпаку. Приватний підприємець, який мав в оренді чимало землі, зізнався, що мав засіяти поля краденим ріпаком. От тільки правоохоронці нагодилися невчасно.

До речових доказів долучили також знаряддя скоєння злочинів. Під час нічних турне по чужих складах зловмисники пересувалися на мікроавтобусах мерседес «Віто», «Фольксваген-транспортер» та «Ваз-2114» з причепом. Автотранспорт вилучений та перебуває на штрафмайданчику.

Крім згаданих випадків трійця підозрюється у ряді аналогічних злочинів, скоєних на території Вінницької, Харківської, Дніпропетровської та Черкаської областей.

За фактами крадіжок, скоєних групою осіб з проникненням в приміщення порушено кримінальні справи. Розслідування триває.


Переглядів: 2887
Поширень: 0