Красномовне підтвердження тому – два останні факти, зафіксовані 29 жовтня в міліцейських зведеннях. Жертвами двох зловмисниць знову стали пенсіонери.

В квартиру по вулиці Келецькій, де проживала 84-річна жінка, шахраї подзвонили в обідню пору. Представившись працівниками соцзабезу, повідомили, що з наступного місяця бабусі буде збільшено розмір пенсії на 300 гривень. Крім того, проводиться грошова реформа і старі купюри підлягають обміну на нові. Як тут не повірити приємним жіночкам, які принесли радісну новину? Пенсіонерка, не вагаючись віддала їм усі заощадження – 20 тисяч гривень і 1000 доларів США. Взамін отримала два пухких конверти … з акуратно нарізаними папірцями.

Міліції потерпіла змогла описати одну із зловмисниць віком від 35 до 40 років. Жінка зростом 170 см, середньої тілобудови, була одягнена в коротку матерчату куртку світло-коричневого кольору, темні брюки, в руках тримала невелику сумочку чорного кольору.

Того ж дня годиною пізніше ці ж шахрайки обібрали 81-річну пенсіонерку, яка проживає на вулиці Заболотного. Під такою ж «легендою» вони зайшли до її оселі, «обміняли» 1 тисячу доларів, 500 євро та 3 900 гривень на порізані папірці у запакованому конверті. Наостанок поцупили імпортну автомагнітолу і поминай, як звали. За словами Олександра Романчука, заступника начальника ВДІМ Ленінського РВ ГУМВС, вирішується питання про порушення кримінальних справ за фактами шахрайств, скоєних групою осіб.

Тепер міліція займається пошуками шахрайок та вкотре наголошує : шановні громадяни, будьте обачними, не довіряйте стороннім людям, які приходять з привабливими пропозиціями під виглядом соціальних працівників щодо надання допомоги, обміну грошових коштів, проведення різноманітних доплат. Ваша обережність допоможе зберегти ваше майно та заощадження .


Переглядів: 3150
Поширень: 0