У сина не склалися стосунки з вітчимом, тож він в гості до матері не навідувався, проживав з сім’єю окремо. Про зникнення матері дізнався від сусідів, які занепокоїлися, бо не бачили жінку близько тижня. Працівники міліції взялися за перевірку цієї інформації. Вони опитали її чоловіка, свідчення якого видалися підозрілими, бо тільки він один заявив, що його дружина була весь цей час вдома і декілька годин, як поїхала на базар.

Під час обстеження домогосподарства правоохоронці звернули увагу на свіжо перекопану землю на городі. З’ясувалося, що там, прикидана землею знаходилася вбита жінка. Під підозру потрапив її чоловік.

За попередніми даними розслідування, він зізнався, що після розпиття спиртного посварився з дружиною. Сварка отримала страшну розв’язку – чоловік нещадно побив свою благовірну. В результаті внаслідок численних переломів ребер, розриву селезінки , внутрішньої кровотечі у нещасної наступив загальний травматичний шок, від чого вона померла. Щоб позбутися головного доказу страшної розправи чоловік поклав тіло нещасної на тачку та вивіз на присадибну ділянку, де закопав.

Тепер винуватець розправи до завершення слідства перебуватиме у стінах ізолятора. За навмисне вбивство йому загрожує до 15 років ув’язнення.

Через три дні після затримання підозрюваного у вбивстві, могилів-подільська міліція зайнялась пошуками двох нападників, які вночі вдерлися до помешкання 74-річної пенсіонерки з села Немія. Чоловіки вибили двері. Один залишився на вулиці, його подільник, з ножем в руках, увірвався до кімнати. Приставивши лезо до шиї жертви, злочинець вимагав віддати заощадження. В результаті, розбійник забрав 20 гривень та продукти харчування –банку меду, варення, закрутки. На прощання він пригрозив бабусі, щоб в міліцію не зверталась, бо виріжуть усю сім’ю.

Тільки в 3 годині наступного дня літня жінка в оточенні рідних зважилася повідомити про напад в міліцію.

За словами начальника Могилів-Подільського РВ ГУМВС Василя Шрамка, аби вийти на слід злочинців, правоохоронці перевірили раніше судимих осіб, схильних до насильства та вчинення правопорушень. В результаті були затримані 43-річний житель Могилів-Подільського, неодноразово раніше судимий за крадіжки, грабежі та зберігання наркотичних засобів. Тільки два тижні , як він звільнився з тюрми. В цілому чоловік провів за гратами 27 років!

Його подільник – 16-річний житель с. Немії. Попри молодий вік, він уже встиг побувати на лаві підсудних – за два грабежі його засудили до 7 років тюрми. На момент скоєння розбійного нападу хлопець чекав апеляційного судового розгляду , перебуваючи на підписці про невиїзд.

Тепер до двох грабежів додалося звинуваченні у скоєнні групового розбійного нападу.

Кримінальне законодавство передбачає за подібний злочин до 10 років позбавлення волі.


Переглядів: 3356
Поширень: 0