31 грудня працівники служби безпеки одного з торгових центрів м. Вінниці після його закриття, перевіряючи заклад, виявили в одній з камер схову залишений кимось поліетиленовий пакет з невеликою коробкою. Привідкривши її, відразу ж викликали міліцію, адже вміст підозрілої коробки нагадував вибуховий пристрій.

За тривожним повідомленням на місце надзвичайної події в лічені хвилини виїхала слідчо-оперативна служба міліції та спеціалісти вибухо-технічної служби НДЕКЦ. Працівники торгового закладу покинули приміщення, місце події було оточене міліцією, а вибухотехніки, обстеживши небезпечну знахідку, нейтралізували її.

Наразі вміст вилученої коробки досліджують експерти НДЕКЦ. За попередніми даними, там знаходилась піротехнічна суміш, порох, детонатори та балончики з лаком. За фактом незаконного поводження з вибуховими речовинами відповідно до ст.263 КК України порушено кримінальну справу.

Провівши ряд оперативно-пошукових заходів, працівники міліції затримали підозрюваного, який залишив небезпечну коробку в торговому центрі. 21-річний вінничанин, робітник складу однієї з торгових фірм, запевняє, що нікого не збирався підривати. Свої дії пояснює лише бажанням влаштувати феєрверк до новорічного свята. А залишив небезпечне начиння у коробці в супермаркеті через те, що заклад працює цілодобово. У слушний момент під Новий рік збирався прийти по свій «винахід». Але 31 грудня він так і не з’явився у торговому центрі. Наразі детальні подробиці передноворічної надзвичайної події з’ясовує слідство, яке має розібратися, які цілі насправді переслідував підозрюваний.


Переглядів: 3446
Поширень: 0