Того вечора до жінки завітала у гості подруга. Вони разом пили чай та розмовляли, як раптом пролунав дзвоник. Відчинивши вхідні двері, господарка будинку побачила на порозі невідомого чоловіка з п’ятьма трояндами. Він повідомив, що цей букет його попросили передати, а хто він розкаже тільки після того, як вона пригостить його кавою. Гостинна жінка запросила незнайомця до столу, адже їй дуже кортіло дізнатись від кого такі розкішні квіти. Приєднавшись до представниць прекрасної статі, чоловік розповів, що живе в Одесі, а зараз їде у справах в місто Балту. Потім чоловік збігав у магазин і приніс пляшку коньяку та лимон. Під час розмови гість повідомив, що на нього в машині очікує товариш та попросив дозволу, щоб він також приєднався до їхньої компанії. Господиня погодилась.

Затримали групу одеситіів, які скоїли розбійний напад на жінку

Далі застілля продовжили вже вчотирьох. Коли подружка пішла додому, чоловіки накинулись на господиню, зв’язали її електричним кабелем та почали штрикати кухонним ножем, вимагаючи при цьому гроші. Незнайомці повідомили, що вони знають про те, що її чоловік знаходиться на заробітках у Росії, і що в будинку є чимала сума грошей. Не домігшись бажаного, незнайомці увімкнули електричну праску та прикладали її до тіла жінки, поки вона не втратила свідомість. Влаштувавши переверт у будинку, непрохані гості заволоділи золотими прикрасами – 10 обручками, 2 ланцюжками, 1 кулоном, мобільним телефоном, горілчаними виробами та залишили помешкання своєї жертви. Прийшовши до тями наступного ранку, жінка викликала міліцію та швидку допомогу.

Як повідомив начальник Бершадського райвідділу міліції Василь Андрущенко, в ході оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєні цього злочину вінницькими правоохоронцями в Одесі було затримано групу осіб, яка складається з трьох чоловік. Як з’ясувалось, затриманими виявились 26, 30, 33-річні непрацюючі, жителі міста Одеси. Один з яких раніше вже відбував покарання в місцях позбавлення волі.

У ході розслідування виявилися цікаві подробиці… Потерпіла певний час у чорному целофановому пакеті під ванною ховала чималу суму грошей. Вони з чоловіком, який був на заробітках у Росії, збирали гроші на придбання у Вінниці квартири для дочки. Одного разу жінка так засунула пакет з 20 000 $ під ванну, що сама не змогла дістати. Тоді вона звернулась по допомогу до своєї колеги, яка якраз прийшла у гості. Подруга дістала пакет, але при цьому добряче подряпала руку. Коли жінка з подряпинами на руці повернулась додому, чоловік влаштував їй сцену ревнощів, і вона розповіла йому при яких обставинах травмувала руку.

На початку поточного року потерпіла жінка придбала квартиру у Вінниці, а її колега, яка діставала пакет з грошима, розлучилась з чоловіком. Він поїхав до Балти, де зайнявся підприємницькою діяльністю. Про цей випадок чоловік якось розповів своєму товаришу, а той в свою чергу, ще одному товаришу одеситу. Останній і вирішив розіграти виставу з трояндами, щоб роздобути ці гроші. Ніхто з них навіть не міг подумати, що можливо, гроші вже витрачені.

У підозрюваних вилучені речові докази. Відносно них порушено кримінальну справу за ч. 3 ст.187 ККУ «Розбій», яка карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.


Переглядів: 3934
Поширень: 0