Літнім вечором зустріч з односельцем для пенсіонерки стала фатальною. Наступного дня у власному будинку бездиханне тіло господарки виявили працівники соціальної служби, які доглядали за літньою жінкою. Про свою жахливу знахідку вони одразу повідомили у міліцію.

Прибувши на місце скоєння злочину, працівниками міліції було встановлено, що перед смертю жінку було добряче побито та пограбовано. Підтвердженням цьому була порушена звична обстановка в будинку та численні ушкодження на тілі померлої – перелом кісток, в тому числі і кісток носа, вибиті зуби. Поки правоохоронці встановлювали коло осіб, які можуть бути причетними до цього злочину, судово-медичний експерт надав заключення, в якому зазначено, що жінка померла не від отриманих тілесних ушкоджень середнього ступеню, а від приступу ішемічної хвороби серця. Зараз експерти встановлюють чи пов\'язаний серцевий напад у жінки з її побиттям.

Під час розслідування підозра працівників міліції щодо причетності до вчинення цього злочину впала на 26-річного чоловіка, який проживав на сусідній вулиці з потерпілою. Він вже попадав в поле зору міліціантів. На момент скоєння розбійного нападу на пенсіонерку стосовно нього вже була порушена кримінальна справа за скоєння крадіжки. Справа знаходилась у Немирівському районному суді і наступного дня мало бути слухання. Аби уникнути покарання за крадіжку, чоловік вирішив пограбувати 84-річну сусідку та на викрадені гроші виїхати за межі країни. Те, що в старенької були гроші знало майже усе село. Вона людина одинока, отримувала пенсію, яку майже не витрачала. Їй допомагали соціальні служби та сусіди. Жінка була доброю людиною, з усіма підтримувала дружні стосунки та частенько позичала гроші односельцям.

Після 22.00 години, коли пенсіонерка вже міцно спала, чоловік шляхом пошкодження вхідних дверей проник до її будинку. Від сторонніх звуків жінка прокинулась та вчинила галас. Аби вгамувати жінку, зловмисник застосував до неї фізичну силу. На пропозицію добровільно віддати гроші, пенсіонерка відповіла відмовою. За це чоловік, ще кілька разів її вдарив та, перевернувши матрац, знайшов заощадження старенької – 2 200 гривень.

Повернувшись додому, зловмисник викликав таксі та поїхав у Вінницю на залізничний вокзал. Там він придбав квиток на потяг та подався до Росії. У Немирові в чоловіка залишилась дружина та однорічна дитина. Коли він повернувся провідати родину, працівники міліції його затримали.

Зараз підозрюваний знаходиться під вартою. Стосовно нього порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України - розбій, поєднаний з проникнення у житло.


Переглядів: 3320
Поширень: 0