28-річний житель села Вільшанка Крижопільського району, здійснивши втечу з виправної колонії, вбив свою 84-річну родичку. Під час затримання в чоловіка виявили 17 патронів до автомата Калашнікова та 600 г коноплі.

В травні місяці з Крижопільської виправної колонії здійснив втечу неодноразово судимий за крадіжки 28-річний місцевий житель. Чоловіка оголосили у розшук, але всі спроби працівників міліції встановити місцезнаходження втікача біли марними. Ніхто з громадян розшукуваного не бачив.

28 червня по телефону спецлінії «102» надійшло повідомлення від місцевих жителів села Вільшанка Крижопільського району про те, що у своєму будинку з тілесними ушкодженнями було виявлено мертвою 84-річну господарку. Відповідно до висновку судово-медичної експертизи смерть літньої жінки настала внаслідок травматичного шоку від отриманих тілесних ушкоджень у вигляді закритої черепно-мозкової травми, забою головного мозку, травми грудної клітини та перелому ребер. Під час огляду місця скоєння злочину працівниками міліції було виявлено два дерев’яних бруса з плямами крові, недопалки цигарок, запальничка та дві шапки. Цікавим для працівників міліції став той факт, що загибла пенсіонерка була далекою родичкою саме того чоловіка, якого вони вже більше місяця розшукують за втечу з колонії. До того ж на вилучених з місця злочину речах виявились відбитки пальців втікача. Отже, стало зрозумілим, що злочинець знаходиться десь недалеко, але знайти його вдалось не одразу.

Як повідомив старший слідчий відділу розслідування вбивств слідчого управління УМВС України у Вінницькій області Андрій Невідомський, весь цей час зловмисник переховувався в лісопосадці, розташованої за два кілометри від села. Там він влаштував собі лежбище. Під час затримання в зловмисника було виявлено 17 патронів до автомата Калашнікова та 600 г коноплі готової для вживання.

Щодо скоєного вбивства затриманий пояснив наступне. До будинку родички він проник з метою вчинення крадіжки продуктів харчування. Сховавшись на горищі будинку, чоловік чекав поки старенька засне, щоб безперешкодно зібрати собі харчі. Від сторонніх звуків жінка прокинулась та вчинила галас. Аби її вгамувати, зловмисник вхопив дерев’яний брус, який знаходився неподалік, та почав ним бити стару. Коли вона впала та більше не підвелась, чоловік скоренько зібрав консервацію та крупи, які були у будинку, та втік.

Крім вбивства пенсіонерки, зловмисник встиг вчинити 16 крадіжок.

Зараз затриманий знаходиться у СІЗО. Стосовно нього порушено кримінальну справу за шістьма статтями Кримінального кодексу України – умисне вбивство; розбій; ухилення від відбування покарання; незаконне поводження з бойовими припасами; незаконне виготовлення, придбання, зберігання чи збут наркотичних засобів; крадіжки. Тепер втікачеві загрожує щонайменше 15 років позбавлення волі.


Переглядів: 3449
Поширень: 0