Андрій (імена змінені) разом з цивільною дружиною Тетяною знімав дачний будиночок в мікрорайоні П\'ятничани у Вінниці. Близько сьомої вечора в будинку постукали і увійшов один з хлопців. Андрій його знав, він раніше знімав цю дачу і господарі, посварившись з необов\'язковим квартирантом, просили до будинку його не впускати. Непроханий гість відразу повів себе агресивно, заявивши, що в помешканні знаходяться його речі і жити тут відтепер буде він.

Згодом зайшли ще двоє хлопців, які весь цей час знаходилися за дверима. Тетяну заштовхали і закрили в дальній кімнаті, відключили телефон. Утрьох стали ногами бити Андрія. Чоловік впав на підлогу і лише намагався сховатися від ударів, що градом посипалися на нього. На якийсь час заспокоївшись, мучителі стали розпивати принесену з собою горілку. Андрію не давали можливості навіть витерти обличчя від крові.

Хтось із захмелілих мучителів Андрія придумав фізичні «вправи», змусивши чоловіка тримати на витягнутій руці відро, наповнене водою. Коли у знесиленого Андрія рука з відром опускалася, негідники знову його били за «непослух». Двічі поповнюючи запаси горілки в місцевому магазині, злочинці навперебій вигадували все нові тортури для бранця. Вони гасили сигарети об обличчя Андрія, а потім змушували танцювати, віджиматися від підлоги, стрибати. За всі погрішності - валили на підлогу і били ногами. Знущання тривали до 4-ї ранку. П\'яні і озвірілі від власного божевілля розбили пляшку на голові Андрія. Чоловік упав і весь кошмар цієї ночі поплив у забуття ... Коли він прийшов в себе, чув, як у коридорі колишній квартирант і головний натхненник звірячих розваг, обговорював з подільниками план ліквідації небажаних свідків. Ватажок пропонував закопати їх у лісі або кинути в річку. Двоє спочатку погоджувалися, що жертв треба порішити, але потім, злякавшись відповідальності, відмовилися. Андрію було погано, він попросив своїх мучителів зглянутися над ним і дати води. У відповідь нелюди вилили на свою жертву відро холодної води.

У п\'яному чаді організатор екзекуції, залишивши в заручниках жінку, відпустив нарешті Андрія, пригрозивши, що якщо про події цієї ночі дізнається міліція, він поріже їх на шматки або закопає живцем.

Опинившись на волі, Андрій не знав, що йому робити - він боявся, що бандити виконають озвучені погрози, якщо він заявить до міліції, але ще більше лякало те, що в руках нелюдів перебуває Тетяна. Ледве пересуваючись, побитий і закривавлений, він дістався вранці на опорний пункт міліції за допомогою і розповів про перенесений кошмар. До честі місцевої міліції - реакція була оперативною і дієвою. За вказаною адресою виїхали старший дільничний Ленінського районного відділення міліції міста Вінниці Олексій Дерев\'янко і його колега дільничний міліціонер Віталій Хоменко.

Будинок був закритий зсередини. На стук ніхто не відповів. Міліціонери вимагали відкрити двері, після кількох хвилин мовчання злочинцеві нічого не залишалося, як впустити правоохоронців. У кімнаті знаходилася перелякана жінка. Бандит, відпустивши двох своїх «колег» познущався і над Тетяною - змусив роздягнутися, приставав з брудними пропозиціями, порвав білизну. Жінці вдалося уникнути насильства лише завдяки тому, що негідник був дуже п\'яний.

Коли організатора катувань затримала міліція, він пошкодував лише про те, що відразу не вбив Андрія. Про нього місцевий дільничний знав не з чуток – його вже доводилося затримувати за насильство по відношенню до жінки, з якою певний час проживав.

Спочатку підозрюваний все заперечував, але потім зізнався у скоєному. На наступний день затримали й інших учасників екзекуції. Один з них одружений, має двох малолітніх дітей, неодноразово притягувався міліцією за насильство в сім\'ї. Другий - зловживає спиртним, проживає з братом у приватному будинку під Вінницею, де і був затриманий. Всі троє 27-річних підозрюваних у скоєнні цього тяжкого злочину характеризуються негативно, агресивні по відношенню до оточуючих, зловживають спиртним.

Я знав головного підозрюваного як конфліктного і агресивного чоловіка, - розповідає дільничний Віталій Хоменко. На нього неодноразово скаржилися. Жінку, з якою він проживав, він побив і погрожував знищити. У результаті за п\'яний дебош хуліган отримав 10 діб арешту. У минулому чоловік відбував покарання в місцях позбавлення волі за скоєнні крадіжки.

За фактом катувань, вчинених групою осіб відповідно до ч.2 ст. 127 КК України порушено кримінальну справу.

Слідство розставить всі крапки над «і» у цій кримінальній історії і оцінить роль кожного у влаштованих знущаннях над людиною.

Підозрюваним загрожує до 10 років позбавлення волі.

Андрій же потроху оговтується від пережитого. Лікарі констатували у нього перелом носа, численні пошкодження на тілі, не рахуючи психологічної травми.
Трійця затриманих буде знаходиться в стінах ізолятора до суду.


Переглядів: 3597
Поширень: 0