30 жовтня до Жмеринського райвідділу міліції надійшло повідомлення з місцевої лікарні про те, що у хірургічне відділення з ножовим пораненням в області черевної порожнини був госпіталізований 55-річний житель міста Жмеринка, який під час надання медичної допомоги помер.

Під час проведення оперативно-пошукових заходів за підозрою у скоєні злочину співробітниками міліції був затриманий 24-річний житель одного з сіл Жмеринського району.

Як з’ясувалось, обидва чоловіка працювали в одній бригаді по випалюванню деревинного вугілля. Жили вони у вагончику, розташованому на території цеху. Після роботи чоловіки сіли вечеряти. Не обійшлося без пляшки міцного напою. Після кількох випитих чарок горілки між колегами зав’язалась відверта розмова про життя та гроші. Оскільки чоловіки працювали разом в одній бригаді, то отримувала зарплатню на бригаду, а потім ділили гроші порівну. Того вечора потерпілий заявив, що він має отримувати грошей більше, адже він старший за віком. 24-річний колега з таким рішенням не погодився, і між чоловіками зав’язалась суперечка, яка переросла у бійку. Тоді молодший чоловік схопив дошку, яка знаходилась у вагончику, та тричі вдарив нею колегу по голові. Аби остаточно залишитись переможцем у вирішенні конфлікту, нападник вхопив кухонний ніж та вдарив тим суперника у живіт. Коли «переможець» усвідомив, що накоїв, він намагався викликати швидку допомогу, але потерпілий заперечував. Він був при пам’яті та вважав, що ушкодження незначні. Оскільки потерпілий раніше мав проблеми з законом - він був судимий за скоєння вбивства, то знав, що лікарі обов’язково повідомлять про інцидент правоохоронців, а йому це було зовсім не потрібно. Аби про те, що сталось ніхто не дізнався, чоловік наказав нападнику позбутися ножа. Коли ранком до цеху приїхав власник, він негайно викликав карету швидкої допомоги.

У лікарні під час надання медичної допомоги чоловік помер.

Як повідомила заступник начальника слідчого відділу Жмеринського РВ УМВС України у Вінницькій області Леся Юр’єва, відносно затриманого порушена кримінальна справа за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство». Йому загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.


Переглядів: 4574
Поширень: 0