Корпорація Intel окреслила плани щодо виведення на ринок перших моделей нового класу пристроїв під назвою "ультрабуки". Вони надійдуть у продаж восени 2011 року, але коштуватимуть дорожче, ніж схожі моделі ноутбуків.

Ультрабуки - портативні комп\'ютери, що володіють функціональністю традиційних ноутбуків і планшетів - зокрема, запропонує компанія ASUS, яка приготувала тонкі і легкі моделі UX21 і UX31.

Спочатку ультрабукі базуватимуться на апаратній платформі Sandy Bridge з процесорами Core другого покоління. Їхня товщина не перевищить 20 мм.

На наступному етапі, запланованому на першу половину 2012-го, планується випуск таких комп\'ютерів на 22-нанометрових процесорах наступного покоління Ivy Bridge, що виробляються із застосуванням методики Tri-Gate.

Ультрабуки отримають підтримку інтерфейсу USB 3.0 і технології Thunderbolt, яка вже застосовується в ПК і моніторах Apple.

Нарешті, третій етап передбачає переведення ультрабуків на платформу з кодовою назвою Haswell, анонс якої відбудеться в 2013 році.

Вартість моделей від ASUS буде вищою, ніж планувалося - чіпи Intel Core i5 і SSD-накопичувачі підвищують вартість ультрабука до 2 тисяч доларів замість 1 тисячі.

Для ультрабуків планується застосування системи швидкого завантаження Rapid Start. Час автономної роботи становитиме від п\'яти до восьми годин залежно від типу акумуляторної батареї.


Переглядів: 2092
Поширень: 0