Група американських і фінських вчених створила контактні лінзи, які стануть універсальним hands-free пристроєм, що, в свою чергу замінить телефони і комп\'ютери.

Інформація буде транслюватися на лінзу, як на екран, і людина буквально перед очима зможе побачити картинку.

Дослідники розраховують, що, підключившись по Wi-Fi, можна буде навіть вийти в інтернет. Крім розважальних функцій, цей пристрій виконуватиме і корисні медичні завдання.

Він зможе вимірювати рівень цукру в крові, і в разі небезпеки вмить сповіщати про це володаря технічної новинки.

За словами розробників на даний момент створено прототип майбутньої лінзи, який успішно пройшов тестування. Зразок може показувати зображення з роздільною здатністю в 1 піксель, але наступна його версія буде функціонувати як багатопіксельний дисплей.

Крім антени, яка працює на відстані 1 м, в лінзу вбудована мікросхема, яка працює як батарейка. Заряджається вона від віддаленого джерела енергії. Прозорий сапфіровий чіп містить один світлодіод.

Основною проблемою, з якою зіткнулися вчені - дуже коротка фокусна відстань людського ока. Зображення на лінзі, що знаходиться неймовірно близько, виявилося розмитим.

Щоб вирішити цю проблему, науковці почали використовувати особливі лінзи Френеля, які тонкіші за звичайні контактні лінзи.

Новий пристрій протестували вже на кроликах. Організм тварини добре реагував на лінзу, погіршення його стану не було відмічено.


Переглядів: 1938
Поширень: 0